ΜΕΓΑΛΟ ΦΙΑΣΚΟ ΤΟΥ ΠΡΟ-ΠΟ ΜΕ ΤΙΣ ΑΠΕΛΑΣΕΙΣ – ΠΟΛΛΑΠΛΑΣΙΟΙ ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ ΑΠ’ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΦΕΥΓΟΥΝ!

Fraxtis-Evros-11

Τη μηνιαία… πανηγυρική του ανακοίνωση εξέδωσε αυτές τις μέρες το υπουργείο ΠΡΟ-ΠΟ, για τις απελάσεις και τις «απελάσεις» (παρακάτω θα εξηγήσουμε τα εισαγωγικά…) που έγιναν το μήνα Νοέμβριο. Ιδού:

«Στο πλαίσιο της επιχείρησης για την αντιμετώπιση της μη νόμιμης μετανάστευσης, άλλοι (942) αλλοδαποί διαφόρων υπηκοοτήτων επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, τον περασμένο μήνα Νοέμβριο. Ειδικότερα, (322) αλλοδαποί επεστράφησαν με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής της Ελληνικής Αστυνομίας. Ενδεικτικά, ο μεγαλύτερος αριθμός επιστροφών πραγματοποιήθηκε με προορισμό την Αλβανία (97 άτομα), την Κίνα και το Πακιστάν (από 32 άτομα), την Αλγερία (30 άτομα), τη Ρουμανία (19 άτομα), τη Νιγηρία (16 άτομα),τη Γεωργία και το Ιράκ (από 13 άτομα). Για τους ανωτέρω είχαν εκδοθεί αποφάσεις επιστροφής για παράνομη είσοδο ή διαμονή στη χώρα μας και η επιστροφή στις χώρες καταγωγής τους έγινε με εμπορικές πτήσεις από το Διεθνή Αερολιμένα Αθηνών «Ελευθέριος Βενιζέλος».

0_n

Τώρα, να σας το κάνουμε… λιανά. Λοιπόν, επέστρεψαν συνολικά στις χώρες τους μέσα στον Νοέμβριο 942 λαθρομετανάστες. Απ’ αυτούς, οι 322 έφυγαν εθελοντικά, με το πρόγραμμα «εθελούσιου επαναπατρισμού», γι’ αυτό το ΠΡΟ-ΠΟ χρησιμοποιεί τον όρο «αποφάσεις επιστροφής» κι όχι «αποφάσεις απέλασης». Αυτές είναι οι απελάσεις μέσα σε εισαγωγικά! Ο αριθμός των πραγματικών απελάσεων (στην πλειοψηφία τους Αλβανών λαθρομεταναστών – που το αργότερο σε μια βδομάδα επιστρέφουν όλοι πίσω από τα γνωστά μονοπάτια…) είναι 620. Τέτοιες και τόσες απελάσεις το μήνα γίνονταν πάντα και δεν είναι… επίτευγμα του κόντε-Δένδια.

Τέλος, και ευκαιρίας δοθείσης, το ΠΡΟ-ΠΟ ανακοινώνει και τον αριθμό των απελάσεων από τότε που ξεκίνησε ο «Ξένιος Ζεύς» (τον Αύγουστο 2012) μέχρι τα τέλη Νοεμβρίου 2013:   

«Με τις επιστροφές του μηνός Νοεμβρίου, ο αριθμός των αλλοδαπών που επέστρεψαν στις χώρες καταγωγής τους, με μέριμνα της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής, από τον Αύγουστο του 2012, ανέρχεται σε (13.533) άτομα».

13.533 λαθρομετανάστες, λοιπόν, απελάθηκαν μέσα σε 16 μήνες. Πράγματι, σπουδαίο… κατόρθωμα, αν σκεφτούμε ότι προσφάτως οι Σαουδάραβες απέλασαν μέσα σ’ έναν μήνα 110.000 λαθρομετανάστες!

(ΥΓ): Αλήθεια, το χρονικό αυτό διάστημα, πόσοι νέοι λαθρομετανάστες μπήκαν στη χώρα μας; Αυτά τα στοιχεία γιατί δεν τα ανακοινώνει το ΠΡΟ-ΠΟ; Μήπως γιατί αυτοί που έρχονται είναι πολλαπλάσιοι αυτών που φεύγουν, κι έτσι αποδεικνύεται το φιάσκο της κυβέρνησης; 

mus2