ΙΣΩΣ ΑΥΡΙΟ ΧΤΥΠΗΣΕΙ ΠΙΚΡΑΜΕΝΑ Η ΚΑΜΠΑΝΑ ΑΝΤΩΝΑΚΗ ΚΑΙ ΓΙΑ ΣΕΝΑ!

59BE233E911BD71490D6D02DC7F404C0

Γράφει ο Αντίοχος.

Αναπόφευκτη η πολιτική ήττα της ΝΔ από την Χρυσή Αυγή!

Σε πλήρες αδιέξοδο βρίσκεται η μνημονιακή κυβέρνηση του φον Αντωνάκη, με το θέμα των διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής. Δεν πρόκειται για δικό μας μόνο συμπέρασμα. Διαβάστε τι λέει η σαμαρική ναυαρχίδα του διαδικτύου: «Η κυβέρνηση έχει μπει σε έναν μονόδρομο ολικής σύγκρουσης με την Χρυσή Αυγή. Έκανε πλήρη, έως και ακραία, χρήση του νομικού οπλοστασίου που είχε στην διάθεσή της για να τα βάλει με την Χ.Α. Παράλληλα, εξαπέλυσε πλήρη επικοινωνιακή επίθεση εναντίον του κόμματος αυτού, με σκοπό να την τοποθετήσει στην θέση του απόλυτου θύτη, μετά την δολοφονία Φύσσα. Έχοντας εγκλωβιστεί η κυβέρνηση σε μια (απόλυτη, πλέον) ανάγκη να κερδίσει το παιχνίδι με την Χ.Α., το χειρότερο που θα μπορούσε να της συμβεί, θα ήταν μια μετατόπιση της Χ.Α. από την θέση του θύτη, στην θέση του θύματος…  Ωστόσο, τώρα πια θα είναι πολύ δύσκολο να συντηρηθεί η θεσμική επίθεση, και μάλλον απολύτως αδύνατον να συντηρηθεί η επικοινωνιακή επίθεση. Άρα, η κυβέρνηση βρίσκεται αυτή τη στιγμή μπροστά σε μια σχεδόν αναπόφευκτη πολιτική ήττα έναντι της Χ.Α., πολιτική ήττα σχεδόν υπαρξιακών διαστάσεων… Ας αναλογιστούμε μόνον τι θα σημαίνει για την κυβέρνηση μια αρκετά πιθανή, πλέον, αθώωση του Μιχαλολιάκου και των λοιπών από τις (έτσι κι αλλιώς όχι ιδιαίτερα θεμελιωμένες) κατηγορίες που τους αποδίδονται…».

Μια ανέλπιστη ευκαιρία…

Η φρικτή διπλή δολοφονία των δύο ηρώων και μαρτύρων της Χρυσής Αυγής, προσέφερε στον φον Αντωνάκη μια ανέλπιστη ευκαιρία να βγει διέξοδο εκ του αδιεξόδου που ο ίδιος δημιούργησε. Με το κλίμα που δημιουργήθηκε τις πρώτες ημέρες, θα μπορούσε να σταματήσει διακριτικά τη διαδικασία των πολιτικών διώξεων και να βάλει την «ανεξάρτητη» δικαιοσύνη να αποφυλακίσει τους πολιτικούς κρατουμένους, δοθείσης ευκαιρίας (π.χ. της πρώτης αίτησης αποφυλάκισης). Σίγουρα, απ’ αυτή την κίνηση θα έχανε πολλά. Όμως, δεν θα τα’ χανε όλα!

…Και πως την κλώτσησε!

Αντ’ αυτού, συνεχίζει τον ολισθηρό του κατήφορο προς το γκρεμό. Έτσι, κλήθηκαν κι άλλοι τρεις βουλευτές του Κινήματος για απολογία, με βάση τις καταγέλαστες κατηγορίες των (πασίγνωστων) ψευδομαρτύρων (και των υποβολέων τους). Ταυτοχρόνως, εδόθη εντολή στα εξωνημένα ΜΜΕ να ξεκινήσουν νέο πόλεμο λάσπης, διευκρινίζοντας ότι άλλο οι σφαίρες κι άλλο οι διώξεις. Για να τους δώσει δε ο φον Αντωνάκης θέμα να ασχολούνται, ώστε να φύγουν από την επικαιρότητα οι δολοφονίες, διέταξε την επέμβαση των ΜΑΤ στην πρώην ΕΡΤ. Επειδή δε αυτό δεν έφτανε για να δημιουργήσει τον απαραίτητο αποπροσανατολισμό, την ίδια ώρα το μελλοντικό συνεταιράκι της ΝΔ, ο άρτι αφιχθείς από την Αμέρικα mister Tsipras, του έδωσε χείρα βοηθείας καταθέτοντας μια πολιτικώς ακατανόητη πρόταση μομφής.

Αντωνάκη, για σένα θα χτυπήσει η καμπάνα!

Είναι προφανές, ότι ο φον Αντωνάκης είναι αποφασισμένος να το πάει το πράγμα μέχρι τέλους. Αναμενόμενη αντίδραση βεβαίως, από άτομα της ιδιοσυγκρασίας του. Μόνο που η κωμωδία δεν πρόκειται να κρατήσει πολύ και την ώρα που θα διαβαίνουν τις πύλες εξόδου από τα κάτεργα, ο Αρχηγός, οι βουλευτές και τα στελέχη της Χρυσής Αυγής –κι αυτό θα συμβεί αργά ή γρήγορα- θα σημάνει η νεκρώσιμη καμπάνα του πολιτικού του τέλους, που αυτή τη φορά θα είναι οριστικό και αμετάκλητο! Και μετά, πάλι στην Αμερική, πάλι στα ίδια μέρη, πάλι στις ίδιες (και χειρότερες) καταστάσεις…

(Το παραπάνω κείμενο δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα «Χρυσή Αυγή που κυκλοφορεί).