ΟΥΡΑΓΟΣ ΤΗΣ ΜΑΡΞΙΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Η ΝΔ – ΤΙΜΑΕΙ ΤΟΝ ΜΥΘΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

Andreas-Papamimikos2

Εκτός από τις διάφορες συνιστώσες της κομμουνιστικής αριστεράς, το μύθο του Πολυτεχνείου και τους ανύπαρκτους νεκρούς, τιμά και η ψοφοδεξιά του φον Αντωνάκη και μάλιστα σε όλα τα… μέτωπα, με έμμεσες –πλην σαφείς- αναφορές στον μεγάλο τους φόβο, την Χρυσή Αυγή. Έτσι, ανακοίνωση εκ μέρους του κόμματος εξέδωσε ο γραμματέας της Π.Ε., Α. Παπαμιμίκος:

«Τιμούμε, στις 17 Νοεμβρίου, τους αγώνες της νέας γενιάς για Παιδεία και Δημοκρατία. Βγάζουμε, όμως, και τα ουσιαστικά διδάγματα. Για διαρκή αναβάθμιση της Παιδείας που μπορεί να επιτυγχάνεται μόνο με ανοιχτά Πανεπιστήμια. Για τη συνέχιση των μεταρρυθμίσεων που χρειάζονται για να διασφαλιστεί η νέα προοπτική και να αναγεννηθούν οι προσδοκίες των Ελλήνων. Αλλά και την ανάγκη πολιτικής σταθερότητας, μακριά από άκρα και ακρότητες».

Αλλά και η (ανύπαρκτη πλέον) ΟΝΝΕΔ:

«Συμπληρώνονται φέτος, 40 χρόνια από την πιο μαζική, δυναμική και αυθόρμητη αντίδραση της νεολαίας απέναντι στη δικτατορία. Ένα κίνημα που σηματοδότησε την αρχή του τέλους της Χούντας και άνοιξε τον δρόμο για την επάνοδο της Δημοκρατίας στην Ελλάδα. Όση αξία έχει να θυμόμαστε τον αγώνα τους για Ελευθερία και Δημοκρατία, άλλο τόσο σημαντικό είναι να θυμόμαστε και όσα ακολούθησαν, ώστε να μην επαναλάβει η δική μας η γενιά, τα καταστροφικά λάθη της Μεταπολίτευσης. Όσοι από την «γενιά του πολυτεχνείου» πρωτοστάτησαν στην εξέγερση την καπηλεύτηκαν, εξαργυρώνοντάς την με καριέρες, ρουσφέτια και διανομή προνομίων, διαμορφώνοντας έτσι την νοοτροπία που χρεοκόπησε τη χώρα και μας έφερε μέχρι εδώ. Τότε, τα πανεπιστήμια αποτέλεσαν χώρους ελεύθερης έκφρασης απέναντι στον σκοταδισμό…».

Και ο υπουργός Παιδείας (ή μήπως α-παιδείας;) Αρβανιτόπουλος, αγαπημένος υπουργός του «λέοντος» μητροπολίτου Πειραιώς:

«Σήμερα, 40 χρόνια μετά, τιμούμε τους αγώνες της Νέας Γενιάς, ενάντια στη δικτατορία. Τιμούμε τους αγώνες του Ελληνικού λαού για Παιδεία, Δημοκρατία, Ελευθερία. Η εξέγερση του Πολυτεχνείου, μας υπενθυμίζει πως το αίτημα για Κοινωνική Δικαιοσύνη και Ανθρώπινη Αξιοπρέπεια, γίνεται πράξη, μόνο όταν υπάρχει εθνική συνοχή και ομοψυχία. Η σταθερότητα της Δημοκρατίας μας σήμερα δεν αμφισβητείται από κανέναν, ως αποτέλεσμα της κοινής προσπάθειας όλων των Ελλήνων. Έχουμε χρέος να περιφρουρήσουμε μαζί με τη Νεολαία τον ουσιαστικό συμβολισμό του Πολυτεχνείου και να απομονώσουμε κάθε ακραία φωνή».

Και τέλος, ο υπουργός Εθνικής (;) Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος στην ημερήσια διαταγή του παρακαλώ:

«Το μήνυμα παραμένει διαχρονικό και επικαιροποιείται μπροστά στις δυσκολίες που αντιμετωπίζει σήμερα η χώρα. Σε μια εποχή κρίσης, καλούμεθα όλοι μας, όπως και τότε, να συνθέσουμε τις όποιες διαφορές μπρος στο εθνικό συμφέρον να αντιμετωπίσουμε ενωμένοι τα δύσκολα, ανοίγοντας πάλι το δρόμο της ανάπτυξης και της προόδου της πατρίδας μας. Καλούμαστε και πάλι να προασπίσουμε τη Δημοκρατία μας από ακραίες και μισαλλόδοξες φωνές που με αφορμή την κρίση επιδιώκουν να γυρίσουν τον τόπο στις πιο σκοτεινές στιγμές της σύγχρονης ιστορίας του. Με αναγνώριση και σεβασμό στον αγώνα της γενιάς εκείνης, ενωμένοι, με εθνική ομοψυχία, ας ανοίξουμε και πάλι το δρόμο της αισιοδοξίας και της προοπτικής, ανταποκρινόμενοι έτσι στις προσδοκίες του Ελληνικού λαού και στο πάθος της νέας γενιάς για να οικοδομήσουμε, όλοι μαζί, τη νέα Ελλάδα».

 (ΥΓ): Αχ, τι κρίμα που υπάρχουν κι αυτοί οι… παλιο- κουκουλοφόροι και δεν αφήνουν τους νεοδημοκράτες να καταθέσουν και κανά στεφάνι στην κεφάλα του Σβορώνου. Σίγουρα, πολύ θα το εκτιμούσε αυτό η αριστερά… Κρίμα και πάλι κρίμα!