«Δ» ΟΠΩΣ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΚΑΙ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΚΑΤΑ ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ

Δ

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου

“Στόχο να τελειώσει η ανάκριση για την υπόθεση της Χρυσής Αυγής σε έξι μήνες θέτουν οι διωκτικές αρχές γι’ αυτό αποφάσισαν τον ορισμό και τρίτης Εφέτη στην υπόθεση.

Το Σώμα όρισε ως επίκουρη ανακρίτρια την Εφέτη Μαρία Βετούλα-Σιμιτζή προκειμένου να συνδράμει τις ήδη ορισθείσες Εφέτες Ιωάννα Κλάπα και Μαρία Δημητροπούλου.

 Η συνδρομή και τρίτης δικαστικής λειτουργού στην έρευνα κρίθηκε απαραίτητη προκειμένου να ολοκληρωθεί σύντομα κα εντός του ορίου του εξαμήνου που προβλέπεται στο νόμο περί διαφθοράς κρατικών αξιωματούχων η ανακριτική διαδικασία για την υπόθεση της εγκληματικής οργάνωσης”.

Είδατε όλοι εσείς «αρνητές» και «συκοφάντες» που κατηγορείτε το κράτος για ολιγωρία και ανευθυνότητα, πως διαψεύδεσθε περίτρανα.

Και επικουρική Εφέτη όρισε προκειμένου να καταλήξει το ταχύτερο δυνατόν σε ουσιαστικά αποτελέσματα, όσον αφορά την άθλια σκευωρία και το συνονθύλευμα των κωμικών ψευδομαρτυριών και συκοφαντιών που στήθηκε εις βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος.

Το ταχύτερο δυνατόν λοιπόν, γιατί όσο περνά ο χρόνος, αντί η Χρυσή Αυγή να αποδυναμώνεται τα ποσοστά της ανεβαίνουν όλο και περισσότερο,  το ανακόλουθο, αλλοπρόσαλλο και ανερμάτιστο κατηγορητήριο καταρρέει παταγωδώς, η όλη συνομωσία, καθώς και ποιοι βρίσκονται πίσω από αυτή και την στηρίζουν, έχει αρχίσει να αποκαλύπτεται.  

Πρέπει λοιπόν το καθεστώς της αστικής δημοκρατίας και οι χυδαίοι εντός του κοινοβουλίου εκπρόσωποι του, να προλάβουν το χρονοδιάγραμμα πριν τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές, επίσης το ενδεχόμενο αιφνίδιου εκλογικού ατυχήματος, που παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του πρωθυπουργού και του υπουργού οικονομικών για το αντίθετο, ο κίνδυνος είναι συνεχής και πιθανός.

Εδώ λοιπόν η δικαιοσύνη εξαντλεί, όλη την υποτιθέμενη ευσυνειδησία και υπευθυνότητα της, κινούμενη για πρώτη ίσως φορά στα χρονικά σε ταχύτατους ρυθμούς, μήπως κατορθώσει τελικά και επιφέρει κάποιο αποτέλεσμα, όσον αφορά τον κυβερνητικό και θεαματικό «καραγκίοζ μπερντέ» που στήθηκε εις βάρος του Εθνικιστικού Κινήματος.

Άραγε γιατί δεν έδειξαν την ίδια σχολαστικότητα και ευσυνειδησία, όσον αφορά την σύμβαση 994/2005 που αφορά την κατασκευή του τρίτου τμήματος του Προαστιακού Σιδηροδρόμου (ΣΚΑ – Τρεις Γέφυρες –Αθήνα – Πειραιάς) που ο ΟΣΕ ανέθεσε στις 26 Απριλίου 2005 στην κοινοπραξία, Siemens AG – ΑΚΤΩΡ ΑΤΕ – ΤΕΡΝΑ Α.Ε. με τίμημα 160 εκατ. Ευρώ;

Μια σύμβαση που επάξια διακατέχει «βραβείο» όσον αφορά διαπλοκή, υπέρβαση, κατασπατάληση εθνικών πόρων αλλά κυρίως δικαστικής βραδυπορίας αφού η σχετική δικογραφία, περιφέρεται μεταξύ Πρωτοδικείου, Εφετείου και ανακριτικών γραφείων περίπου 9 έτη (!!!)

Επίσης γιατί δεν υπήρξαν τόσο σχολαστικοί και ευσυνείδητοι, αλλά επέδειξαν μια κραυγαλέα και ερασιτεχνική (φυσικά όχι ακούσια) ολιγωρία, όσον αφορά την επιβολή περιοριστικών όρων στον οικονομικό εγκληματία και φοροδιαφεύγοντα βάσει της Λίστας Λαγκάρντ, τέως υπουργό κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ κυρίου Γιάννου Παπαντωνίου,  με αποτέλεσμα ο «αξιότιμος» αυτός κύριος να διαφύγει, σύμφωνα με πληροφορίες στην Λατινική Αμερική.

Και εν τέλει από ποιους και πως καθορίζεται η αδέκαστη φύση της «ανεξάρτητης» Ελληνικής δικαιοσύνης, όταν η επικουρική εισαγγελέας κατά της διαφθοράς κυρία Πόπη Παπανδρέου, ζητά να ασκηθεί δίωξη σε βαθμό πλημμελήματος, όσον αφορά ένα κολοσσιαίο οικονομικό έγκλημα που προκύπτει βάσει στοιχείων, ενός δημόσιου προσώπου που χρημάτισε ανώτατος κρατικός αξιωματούχος.    

Ή γιατί δεν ήταν τόσο αυστηροί και σχολαστικοί, όσον αφορά την υπόθεση Μαζιώτη Ρούπα και γενικότερα της τρομοκρατικής ακροαριστερής οργάνωσης «Επαναστατικός Αγώνας», όπου ενώ πρωτόδικα επεβλήθησαν ποινές κάθειρξης 50 ετών, το συμβούλιο Εφετών με μια ανεύθυνη και σκανδαλώδη απόφαση τους άφησε ελεύθερους με τον όρο να δίνουν το παρόν, στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής τους. Ακόμη τους ψάχνουν, αν τους ψάχνουν, από τον Ιούλιο του 2012. Και φυσικά κάποια στιγμή θα τους βρουν, όταν αποφασίσουν φυσικά οι ίδιοι να εμφανιστούν, ή σε ληστεία τραπέζης, ή πάνω από τα νεκρά σώματα των ιδεολογικών τους αντιπάλων, όπως έγινε με τους δυο δολοφονηθέντες Συναγωνιστές μας στο Νέο Ηράκλειο.

 

Σ’ αυτή την περίπτωση όμως της διπλής δολοφονίας, κανείς δεν θορυβήθηκε, ή επιτάχυνε διαδικασίες. Η δικαιοσύνη, η και καλά ανεξάρτητη δικαιοσύνη, ούτε τύποις δεν πίεσε τις διωκτικές αρχές για επίτευξη αποτελεσμάτων.

Επίσης δεν ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση και ειδικά από τον υπουργό ΠΡΟ ΠΟ, πέραν από ανούσιους και κατόπιν εορτής λεονταρισμούς, ειδικά μέτρα, όπως η ενίσχυση με επιπλέον ανθρώπινο δυναμικό της αντιτρομοκρατικής, ή η συνεργασία με ειδικούς εμπειρογνώμονες από ξένες αντίστοιχες υπηρεσίες, προκειμένου να συλληφθούν τάχιστα οι άνανδροι ακροαριστεροί εγκληματίες.

Την προκήρυξη περιμένουν άραγε όλοι;

Τελειώνοντας θα θέλαμε για μια ακόμη φορά να καταγγείλουμε την «ανεξάρτητη» Ελληνική δικαιοσύνη, η οποία αποτελεί εγκάθετο παρακλάδι της εκτελεστικής εξουσίας, δικάζοντας και αποδίδοντας το δίκαιο κατά περίπτωση. Επίσης τον συνεχιζόμενο ανηλεή πόλεμο της ανθελληνικής κυβέρνησης ενάντια στο Εθνικιστικό Κίνημα, που εξελίσσεται με την ένοχη συμμετοχή όλων των κομμάτων του δήθεν Συνταγματικού τόξου, έναν πόλεμο σκευωριών, συκοφαντιών και ψεύδους, που κατέληξε μέσω της συνεχούς έμμεσης προτροπής και ενθάρρυνσης εκ μέρους αχρείων πολιτικών προσώπων και της λασπολογίας των ΜΜΕ, στους Μάρτυρες του Νέου Ηρακλείου.

Οι σημαίες και τα λάβαρα παραμένουν ψηλά, ο Αγώνας συνεχίζεται και το Αίμα που χύθηκε θα δικαιωθεί, από τον ίδιο τον Ελληνικό Λαό.

simaiesxa