Ο ΣΥΡΙΖΑ ΚΑΝΕΙ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΣΙΩΝΙΣΤΕΣ, ΑΛΛΑ… ΣΤΑ ΚΡΥΦΑ

2011072002343_119878431 (1)

Για δεύτερη φορά μέσα σε λίγους μήνες, συναντήθηκαν επισήμως στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ και του ΚΙΣ (Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου), με θέμα το… γνωστό: την καταπολέμηση της Χρυσής Αυγής και την προώθηση των σιωνιστικών συμφερόντων. Ωστόσο, κι αυτή τη φορά –όπως και την προηγούμενη- οι συριζαίοι απέκρυψαν τη συνάντηση! Κι όταν λέμε «απέκρυψαν», εννοούμε ότι δεν την ανακοίνωσαν στην κομματική τους εφημερίδα και στις ιστοσελίδες που ελέγχουν, για λόγους προφανείς (να μην τους βγει το… όνομα). Την ανακοίνωσε, όμως, το ΚΙΣ στην ιστοσελίδα του και σας τη μεταφέρουμε: 

Για τη Διεθνή Ημέρα κατά του Φασισμού και του Αντισημιτισμού ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε στις 11.11.2013 το παρακάτω Δελτίο Τύπου:

«Την παραμονή της Διεθνούς Ημέρας κατά του Φασισμού και Αντισημιτισμού, που εορτάζεται κάθε χρόνο στις 9 Νοεμβρίου, σε ανάμνηση του πογκρόμ των Εβραίων που οργανώθηκε στη ναζιστική Γερμανία του 1938, η Θεματική Θρησκευμάτων του ΣΥΡΙΖΑ επισκέφθηκε το Εβραϊκό Μουσείο της Ελλάδος και τη Συναγωγή Αθηνών.

Η τραγική αυτή επέτειος ήταν η απαρχή του εβραϊκού Ολοκαυτώματος και έμεινε στην ιστορία ως Νύχτα των Κρυστάλλων. Ήταν όμως και ο προάγγελος της φρίκης, που θα ζούσε ολόκληρη η ανθρωπότητα, κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου. Για τον ΣΥΡΙΖΑ το εβραϊκό Ολοκαύτωμα, ως ακραία έκφραση κτηνώδους ρατσισμού, αλλά και τα εκατομμύρια των νεκρών όλου του πλανήτη σε εκείνο τον πόλεμο, είναι τα άσβεστα σημάδια που οδηγούν τα βήματα κάθε δημοκρατικού και ελεύθερου ανθρώπου σε έναν διαρκή αγώνα για μιαν ειρηνική πορεία της ανθρωπότητας, μακριά από τους βρικόλακες του ναζισμού, του αντισημιτισμού και της ξενοφοβίας.

Στη συνέχεια, η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελούμενη από τον υπεύθυνο της Κ.Ο. για τα Θρησκεύματα, βουλευτή Α’ Θεσ/νίκης, Γιάννη Αμανατίδη, το συντονιστή της Θεματικής, Μάκη Λυκόπουλο, τον επιστημονικό της συνεργάτη Στάθη Λιάντη και το μέλος της Γραμματείας του Τμήματος Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργο Μπουγελέκα, συναντήθηκε με το προεδρείο του Κεντρικού Ισραηλιτικού Συμβουλίου Ελλάδος. Στη συνάντηση, όπου παρέστησαν και ο πρόεδρος της Ισραηλιτικής Κοινότητας Αθηνών, καθώς και η διευθύντρια του Εβραϊκού Μουσείου, υπήρξε εμβάθυνση- σε συνέχεια προηγούμενης συνάντησης των δύο μερών-της ενημέρωσης για τα ζητήματα που απασχολούν την Ισραηλιτική Κοινότητα στην Ελλάδα.

Οι εκπρόσωποι του ΣΥΡΙΖΑ δήλωσαν κατηγορηματικά ότι θα συνεχίσουν να λαμβάνουν πρωτοβουλίες για την διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης.

Εκφράστηκε, τέλος, η διάθεση και των δύο πλευρών να συνεχίσουν το διάλογο με στόχο την αλληλοενημέρωση και αλληλοκατανόηση σε θέματα κοινού ενδιαφέροντος».

(ΥΓ): «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να λαμβάνει πρωτοβουλίες για τη διατήρηση και ανάδειξη της ιστορικής μνήμης». Των εβραίων μοναχά, όχι των Ελλήνων! Γιατί αρνείται και αμαυρώνει την ιστορική μνήμη της γενοκτονίας των Ποντίων από τον Κεμάλ!