ΜΙΧΕΛΑΚΗΣ ΠΡΟΣ ΚΑΜΙΝΗ: ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΤΕ ΜΑΡΜΑΡΙΝΗ ΠΛΑΚΑ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΑΡΦΙΝ – ΣΩΣΤΑ, ΑΛΛΑ ΩΣ ΠΟΤΕ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΘΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΛΕΥΘΕΡΟΙ;

konstantinoy-antarsya

Με επιστολή του –την οποία έδωσε στη δημοσιότητα- ο υπουργός Εσωτερικών Μιχελάκης καλεί τον λαθροδήμαρχο Καμίνη να τοποθετήσει μαρμάρινη πλάκα στο κτίριο της Μαρφίν, στην οδό Σταδίου, αφιερωμένη στη μνήμη των τριών εργαζομένων οι οποίοι βρήκαν φρικτό θάνατο στις 5 Μαΐου 2010, από βόμβες μολότοφ που έριξαν αριστεριστές.

Ιδού τα βασικά σημεία της επιστολής:

«Κύριε Δήμαρχε,

Σας γράφω μετά από συνάντηση που είχα στο γραφείο μου με τους γονείς της Αγγελικής Παπαθανασοπούλου, της υπαλλήλου του υποκαταστήματος της MARFIN στην οδό Σταδίου, η οποία, ενώ βρισκόταν σε προχωρημένη εγκυμοσύνη, βρήκε φρικτό θάνατο στις 5 Μαΐου 2010, εξαιτίας της φωτιάς που προκλήθηκε στο κτίριο της τράπεζας από ρίψη μολότοφ.

Οι τραγικοί γονείς, τους οποίους συνόδευε ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ κ. Νίκος Τσούκαλης, μου εξέφρασαν δικαιολογημένα παράπονα, καθώς τριάμισι χρόνια μετά τον άδικο χαμό της κόρης τους και των συναδέλφων της Παρασκευής Ζούλια και Επαμεινώνδα Τσακάλη, καμία ενέργεια δεν έχει γίνει από τις αρμόδιες Αρχές για να τιμηθεί η μνήμη τους…

Με τις σκέψεις αυτές, ενώνω τη φωνή μου με αυτήν των γονέων της αδικοχαμένης Αγγελικής και σας παρακαλώ να δείτε θετικά το συγκεκριμένο αίτημα και να προβείτε στις απαραίτητες ενέργειες για την τοποθέτηση μαρμάρινης πλάκας στο κτίριο της MARFIN της οδού Σταδίου, αφιερωμένης στη μνήμη των νεκρών εργαζομένων της, η οποία να αναγράφει ένα ηχηρό μήνυμα καταδίκης της βίας και να θυμίζει σε όλους μας την υποχρέωση απόλυτου σεβασμού στο υπέρτατο αγαθό της ανθρώπινης ζωής.

Με εκτίμηση

Ο Υπουργός Εσωτερικών»

Βεβαίως, η τοποθέτηση της μαρμάρινης πλάκας είναι σωστή κι έπρεπε να γίνει από την πρώτη στιγμή. Δεν έγινε για ευνόητους λόγους (να μη θυμίζει στον κόσμο το φρικαλέο έγκλημα των αριστερών). Να γίνει, λοιπόν, έστω και καθυστερημένα. Όμως, εκείνο που προέχει, για να αναπαυθούν οι ψυχές των νεκρών, είναι άλλο: να συλληφθούν επιτέλους οι γνωστοί, πασίγνωστοι κομμουνιστές φονιάδες και να κάτσουν στο σκαμνί! Όλα τ’ άλλα είναι κοροϊδίες και προφάσεις εν αμαρτίαις!