ΙΔΟΥ ΠΩΣ ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΙΓΥΠΤΟ ΟΙ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ!

2011-07-25T145430Z_01_CAI107_RTRIDSP_0_EGYPT

Την ίδια ώρα που στη μνημονιακή Ελλάδα (ή… Σαμαριστάν) κυριαρχεί ο… αντιρατσισμός (λίαν συντόμως και δια νόμου…) και οι λαθρομετανάστες είναι… προστατευόμενο είδος, στην Αίγυπτο οι λαθρομετανάστες φυλακίζονται μέχρι που να απελαθούν!

«Πάνω από 1.500 πρόσφυγες που είχαν φύγει άρον-άρον από τη Συρία, υπέστησαν κακομεταχείριση και φυλακίστηκαν όταν προσπάθησαν να βρουν καταφύγιο στην Αίγυπτο. Ανάμεσά τους και 250 παιδιά, ακόμη και δύο ετών, που φυλακίστηκαν μαζί με τους γονείς τους, πριν απελαθούν». Αυτά κατήγγειλε η γνωστή νεοταξίτικη μη κυβερνητική οργάνωση Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (Human Rights Watch, HRW).

Η HRW κατηγορεί επίσης τις αρχές της Αιγύπτου ότι εμποδίζουν τους πρόσφυγες να ζητούν την προστασία της Ύπατης Αρμοστείας του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών για τους Πρόσφυγες (UNHCR), κατά παραβίαση της Σύμβασης της Γενεύης (1951) για τα δικαιώματα των προσφύγων. «Οι πρόσφυγες αυτοί βρίσκονται αντιμέτωποι με φρικτές συνθήκες στην Αίγυπτο αλλά και με την αυξανόμενη ξενοφοβία», σημείωσε η HRW.

(ΥΓ): «Φρικτές συνθήκες», λοιπόν, «αυξανόμενη ξενοφοβία», «κακομεταχείριση», «φυλακίσεις ακόμα και παιδιών 2 ετών», κ.τ.λ. Μήπως ακούσατε να εξέδωσε καμιά ανακοίνωση γι’ αυτές τις δυσάρεστες καταστάσεις, ένα σωματείο «Αιγυπτίων μεταναστών» που υπάρχει στην Αθήνα και που είναι λαλίστατο για τον «ρατσισμό» στην Ελλάδα και την Χρυσή Αυγή; Γιατί άραγε σιωπούν οι ενταύθα Αιγύπτιοι «αντιρατσιστές»; Δεν τους συγκινεί καθόλου το δράμα των προσφύγων που καταφεύγουν στην πατρίδα τους;