Η DIE WELT ΠΡΟΑΝΑΓΓΕΛΛΕΙ… ΜΕΤΑΓΡΑΦΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΑΠΟ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΚΟΜΜΑ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΠΑΝΟΥ

590_a87492e00210a5916e19b3ee439d2823

«Συμμαχία ΣΥΡΙΖΑ, νεοφασιστών και κομμουνιστών» είδε η γνωστή γερμανική εφημερίδα Die Welt (γνωστή για τον ανθελληνισμό της), στην πρόσφατη ψηφοφορία για την πρόταση μομφής κατά της κυβέρνησης του δικού της ανθρώπου, φον Αντωνάκη. Στον υπότιτλο διαβάζουμε: «Ο ΣΥΡΙΖΑ προσπάθησε, χωρίς επιτυχία, να ανατρέψει την κυβέρνηση Σαμαρά. Στο τέλος βγήκαν χαμένες και οι δύο πλευρές».

Στη συνέχεια του άρθρου, η «καλή» εφημερίδα του γερμανικού κατεστημένου μιλάει για «νίκη Σαμαρά» (σιγά τον πολυέλαιο…), που του δίνει «περιθώριο μερικών μηνών για να διαπραγματευθεί με τους πιστωτές νέες ελαφρύνσεις του χρέους με αντάλλαγμα μέτρα λιτότητας».

Ωστόσο, στο τέλος του άρθρου δεν τα βλέπει τόσο ρόδινα τα πράγματα για τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης και προαναγγέλλει… μεταγραφές:

«Με μόλις τέσσερις ψήφους πλειοψηφίας στο κοινοβούλιο και ενδοκυβερνητικές έριδες οι προοπτικές για την κυβέρνηση δεν είναι ρόδινες. Και έτσι φημολογείται στην Αθήνα ότι ίσως επιχειρηθεί προσέγγιση με το κόμμα Ανεξάρτητοι Έλληνες ή η επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση συνασπισμού. Σε περίπτωση που δεν αποδώσουν αυτές οι προσπάθειες ίσως αργά ή γρήγορα γίνουν τελικά πρόωρες εκλογές».

Εδώ βεβαίως δεν διευκρινίζεται αν η «προσέγγιση» που θα επιχειρηθεί αφορά συνολικά το κόμμα του προέδρου Πάνου και την ΔΗΜΑΡ, ή κάποιους βουλευτές τους. Θα μάθουμε σύντομα…