ΓΙΑ ΑΡΧΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΜΕΙΩΣΗ ΣΤΙΣ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ ΠΕΡΙΠΟΥ ΣΤΟ 8-10%. ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ Η ΦΟΡΟΛΟΓΗΣΗ ΣΤΙΣ ΚΑΤΑΘΕΣΕΙΣ ΚΑΙ ΒΛΕΠΟΥΜΕ…

38c072b7d8f2d9e1595757cfb0f783b4_XL

Το κυνήγι της γάτας με το ποντίκι παίζουν τρόϊκα και κυβέρνηση! Η τρόϊκα παίρνει την εκδίκηση της για το μπαϊράκι που έχει σηκώσει, λέμε και κανένα αστείο πρωϊ πρωϊ, η κυβέρνηση και ανεβάζει τα ποσά που απαιτεί ώστε να εκμαιεύσει την επόμενη δόση του Φεβρουαρίου! Όμως όλοι ξέρουμε πως μέχρι τον Φεβρουάριο θα έχουν έρθει πολλά και δυσάρεστα μέτρα πριν ακολουθήσει το επόμενο μνημόνιο, η χαριστική βολή σε έναν καταπονημένο και περήφανο λαό!

Έτσι, επιλεκτικές περικοπές συντάξεων, μεσοσταθμικά 8% για τα Ταμεία των ΔΕΚΟ και των τραπεζών και δραχμικές για το ΤΕΒΕ (220 ευρώ), με ταυτόχρονο συνδυασμό 8 μέτρων, παρουσίασε χτες στην τρόικα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης,. Στόχος είναι να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και να περιοριστεί η εισφοροδιαφυγή, ώστε να εισρεύσουν έσοδα της τάξης των 2 δισ. ευρώ για την επόμενη διετία, σύμφωνα με ρεπορτάζ της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία». Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται η εφημερίδα, κατά τη χθεσινή συνάντηση του υπουργού με τους τροϊκανούς, τέθηκε από τους δανειστές το θέμα της καθυστέρησης στη λήψη απόφασης εξισορρόπησης των εισφορών των ΔΕΚΟ και των τραπεζών στα όρια του ΙΚΑ και της παράλληλης μείωσης στις συντάξεις στα συγκεκριμένα Ταμεία….

Οι δανειστές ζήτησαν μειώσεις της τάξης του 8% μεσοσταθμικά, προκειμένου να εξισορροπηθούν οι απώλειες που θα έχουν τα Ταμεία αυτά, τα οποία έχουν από το 2008 ενσωματωθεί στο ΙΚΑ και επέκριναν την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας για καθυστερήσεις.

Η Λύση είναι μόνο μία και είναι η πρόταση της ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ! Μονομερής καταγγελία του μνημονίου, λογιστικός έλεγχος από το ’74 έως σήμερα και επιστροφή στην πρωτογενή παραγωγή! Αν δεν «καπνίσει» καμινάδα εργοστασίου και δεν οργώσει αλέτρι την γη ΑΝΑΠΤΥΞΗ δεν πρόκειται να υπάρξει!