ΕΚ ΠΕΡΙΤΡΟΠΗΣ ΑΠΑΓΟΡΕΥΤΙΚΟ ΣΕ ΤΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΞΥΛΟΣΟΜΠΕΣ ΕΤΟΙΜΑΖΕΙ Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΔΥΣΤΥΧΙΑΣ ΜΑΣ! ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΤΙ ΑΛΛΟ ΘΑ ΣΟΦΙΣΤΟΥΝ…

121274-assets_large_t_420_54149078

Πρώτα, η συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας αύξησε τις τιμές του πετρελαίου θέρμανσης, σε σημείο που οι δυστυχούντες εξ’ αιτίας της πολιτικής της Έλληνες να μην μπορούν να το αγοράσουν. Ο χειμαζόμενος κοσμάκης βρήκε άλλους τρόπους θέρμανσης, πιο οικονομικούς, όπως τζάκια, σόμπες κ.τ.λ., με αποτέλεσμα να πέσουν κατά πολύ τα κρατικά έσοδα.

Τώρα, η συγκυβέρνηση ετοιμάζει εκ περιτροπής… απαγορευτικό σε τζάκια και ξυλόσομπες, με πρόσχημα τα αιωρούμενα σωματίδια και την ατμοσφαιρική ρύπανση!

Τα μέτρα για την αιθαλομίχλη, όπως αναφέρει σχετικό δημοσίευμα της «Ελευθεροτυπίας», περιλαμβάνονται σε σχέδιο κοινής υπουργικής απόφασης με τίτλο: «βραχυπρόθεσμα σχέδια δράσης για την αντιμετώπιση ατμοσφαιρικής ρύπανσης από αιωρούμενα σωματίδια», που ετοίμασε το υπουργείο Περιβάλλοντος σε συνεργασία με 6 συναρμόδια υπουργεία. Ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης υπέγραψε χθες την κοινή απόφαση και την προώθησε στους ομολόγους του για να συνυπογράψουν, προκειμένου να τεθούν σε ισχύ πριν από το τέλος του Νοεμβρίου, δηλαδή πριν πλακώσει η βαρυχειμωνιά.

Τι απαντά το αρμόδιο υπουργείο; Πως η διακοπή χρήσης των τζακιών θα επιβάλλεται μόνο σε «ακραίες περιπτώσεις» (όταν όλα τα τζάκια και οι σόμπες θα καίνε στο φουλ, δηλαδή όταν θα έχει βαρυχειμωνιά…), ενώ συνιστά «χρήση εναλλακτικών καυσίμων και πηγών θέρμανσης». Δηλαδή, πετρέλαιο!

Τι θέλουν να πουν οι… ποιητές; Δεν έχετε λεφτά για πετρέλαιο; Να κόψετε το λαιμό σας να βρείτε! Γιατί αλλιώς, θα σας κλείσουμε τα τζάκια και τις ξυλόσομπες και θα ψοφήσετε από το κρύο!

(ΥΓ): Πως θα εντοπίζονται οι… παραβάτες; Μα, από την καμινάδα!