ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: ΚΑΝΑΜΕ ΜΙΑ ΤΡΥΠΑ ΣΤΟ ΝΕΡΟ, Ο ΦΑΣΙΣΜΟΣ ΕΧΕΙ ΡΙΖΩΣΕΙ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ!

xrysi-avgi-agios-panteleimonas-660

Γράφει ο Αντίοχος.

Ποιο είναι το μέχρι στιγμής αποτέλεσμα των λυσσαλέων διώξεων κατά της Χρυσής Αυγής και της φυλάκισης του Αρχηγού και δύο βουλευτών του Κινήματος; Σίγουρα εμείς θα είμαστε υποκειμενικοί στην κρίση μας, οπότε ας αφήσουμε καλύτερα να μας απαντήσουν οι ασυμφιλίωτοι εχθροί της Χρυσής Αυγής και συνοδοιπόροι (και σε πολλές περιπτώσεις πρωτοπόροι…) των διωκτών της! Σας μεταφέρουμε, λοιπόν, αυτούσιο δημοσίευμα της αριστερίστικης «Εφημερίδας των Συντακτών» (της ομάδας του «Ιού»), με τον… απογοητευτικό (γι’ αυτούς) τίτλο «Ο φασισμός έχει ριζώσει για τα καλά…», χωρίς να παραλείπουμε ούτε μια λέξη:
«Ούτε οι αποκαλύψεις για τις εγκληματικές δραστηριότητες, ούτε οι διώξεις των στελεχών της Χρυσής Αυγής έχουν επηρεάσει κατ’  ελάχιστον τους οπαδούς και ψηφοφόρους της στον Άγιο Παντελεήμονα.
Οι…. μπόμπιρες που παίζουν στην πλατεία του Αγίου Παντελεήμονα δεν είναι πάνω από δέκα χρόνων. Είναι απογευματάκι Σαββάτου, οι αντιφασιστικές παρεμβάσεις έχουν τελειώσει, η… μάχη της παιδικής χαράς έχει λήξει κι η ζωή επιστρέφει στην «κανονικότητά» της.
Τα κοινωνικά δίκτυα έχουν πάρει φωτιά: το αντιφασιστικό κίνημα πανηγυρίζει για άλλη μια νίκη, ποστάροντας αλλεπάλληλα φωτογραφίες της «απελευθερωμένης» παιδικής χαράς, η οποία ξαναμανταλώθηκε μόλις οι ακτιβιστές έστρεψαν την πλάτη τους. Εν τω μεταξύ, το χάσμα στη γειτονιά βαθαίνει και καταπίνει ακόμα και τα πιτσιρίκια.
Όποιος ευελπιστούσε ότι οι πρόσφατες συνταρακτικές αποκαλύψεις για την εγκληματική δράση της Χρυσής Αυγής θα έφερναν αλλαγές στην καθημερινή ζωή και τις αντιλήψεις των κατοίκων του 6ου Διαμερίσματος, απλώς δεν έχει μπει στον κόπο να περάσει χρόνο μαζί τους.
Μέχρι αργά το βράδυ σε μπαρ, καφενεία, καφετέριες, πλατείες και μαγαζιά, η συζήτηση δεν ήταν άλλη από τη συγκέντρωση της Χρυσής Αυγής. Μπορεί οι περισσότεροι κάτοικοι να φοβήθηκαν να κατέβουν, αλλά ήταν στους δρόμους, στα γύρω στενά: γιαγιάδες και παππούδες, μεσήλικοι με μαύρες μπλούζες και «μαρίδα» που φωτογραφιζόταν δίπλα στα ΜΑΤ»
.