Ο «ΠΟΙΗΤΗΣ» ΚΟΥΡΑΚΗΣ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΛΟΝΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΠΑΡΕΛΑΣΕΙΣ

  cebacebfcf85cf81ceaccebaceb7cf82-cf83cf84cf85cebbceb9ceaccf81ceb9ceb1

Γράφει ο Νικόλαος Παπαδιονυσίου.

Κατά της διεξαγωγής παρελάσεων τάχθηκε σύμφωνα με δηλώσεις του στον Alpha 9,89 ο βουλευτής και τομεάρχης Παιδείας του ΣΥΡΙΖΑ κύριος Τάσος Κουράκης, γνωστός για τις μοναδικές ποιητικές λυρικές του εξάρσεις, τις οποίες είχαμε σχολιάσει προ μηνών σε κάποιο κείμενο μας.

Παραθέτουμε χαρακτηριστικό στίχο, ενός από τα λογοτεχνικά δημιουργήματα του, το «βαθύ» και «μεγαλειώδες» νόημα του οποίου αδυνατούμε σαν πεζοί και καθημερινοί άνθρωποι να κατανοήσουμε.

«Ενώναμε τα αιδοία μας, καταργώντας την εσοχή της και την εξοχή μου».

Αυτός λοιπόν ο άνθρωπος, αυτή η «σοβαρή» και «συγκροτημένη» προσωπικότητα την οποία ο κύριος Τσίπρας φιλοδοξεί να τοποθετήσει ως επικεφαλής στο υπουργείο Παιδείας, ήδη έχει ξεκινήσει να δηλώνει το τι πρόκειται να καταργήσει, όταν θα καταλάβει τον υπουργικό θρόνο. Και φυσικά δεν θα καταργήσει μόνο τις παρελάσεις, οι οποίες γίνονται για έναν και μόνο σκοπό.

Για να διατηρήσουν ζωντανή στην μνήμη του Ελληνικού Λαού τις δυο μεγάλες Εθνικές Επετείους της Νεώτερης Ιστορίας του, για να θυμούνται οι παλαιότεροι και να διδάσκονται και να μαθαίνουν οι νεώτεροι για τις θυσίες και το αίμα που χύθηκε από τους προγόνους μας, για την ελευθερία.

Πολύ πιθανό λοιπόν, αυτός ο κύριος να καταργήσει από τα βιβλία Ιστορίας τις αναφορές στην Επανάσταση του 1821 και στο έπος του 1940, αντικαθιστώντας τες με την ιστορία των αγροτικών εξεγέρσεων, όπως την παρουσιάζει η σύγχρονη, «διανοούμενη» αριστερά, τον Εθνικοαπελευθερωτικό Αγώνα των Ελλήνων εναντίον των Τούρκων και με το «έπος» των σφαγών και του αίματος που εξαπέλυσαν εις βάρος αθώωνν πολιτών υποστηρικτών του αστικού καθεστώτος, μετά το πέρας της Γερμανικής κατοχής, αντίστοιχα.

Βλέπουμε λοιπόν ότι ο ανθελληνικός και δοσίλογος χαρακτήρας του ΣΥΡΙΖΑ, πρωτίστως στοχεύει στην αλλοίωση, στην παραχάραξη και στην διαστρέβλωση της Ιστορικής συνείδησης, μέσω κατάργησης και αποσιώπησης των εκδηλώσεων Ιστορικής μνήμης.

Γιατί για τους ανθρώπους που στα συλλαλητήρια, πυρπολούν Ελληνικές σημαίες, όταν δεν πυρπολούν ζωντανούς ανθρώπους μέσα σε τράπεζες, κύρια μέριμνα είναι πλύση εγκεφάλου του Ελληνικού Λαού, και η απομυθοποίηση και περιθωριοποίηση του Ιστορικού ρόλου της Φυλής στην εξέλιξη της παγκόσμιας ιστορίας και του πολιτισμού. Γιατί μόνο ο Λαός που λησμονεί και αρνείται την Ιστορική του κληρονομιά τίθεται στο χείριστο καθεστώς δουλείας που μπορεί να υπάρξει και που είναι η πνευματική. Και ως γνωστόν και ιστορικά αποδεδειγμένο στα κομουνιστικά καθεστώτα που έλαμψαν και μεσουράνησαν στην τέως Σοβιετική Ένωση, στις χώρες του Ανατολικού μπλοκ και σε χώρες της Ασίας, όπως Κίνα, Καμπότζη και Βιετνάμ με δυο μεθόδους στηρίζονταν και εξελίσσονταν η εξουσία των κυβερνώντων. Με την ανηλεή σφαγή των πολιτών και με την πνευματική υποδούλωση, μέσω της δημιουργίας μιας κατευθυνόμενης και απόλυτα χειραγωγούμενης φανατικής νεολαίας, αποτέλεσμα μιας μορφής κρατικής, προπαγανδιστικής, παιδείας που σκοπό είχε να περιορίσει και να εγκλωβίσει το πνεύμα, μέσα σε συγκεκριμένες φόρμες και απόλυτα καθοδηγούμενους τρόπους σκέψης.

Είναι δε απόλυτα βέβαιο ότι ο αιδοιολάτρης κύριος Κουράκης – δεν είναι δική μας η προσφώνηση αλλά απορρέει από αυτά που γράφει ο ποιητής -μόλις αναλάβει, που ολόψυχα το απευχόμαστε, θα μετατρέψει και την Ελληνική παιδεία σε αιδοίο.

Όσο για τις δηλώσεις του ετέρου φωτεινού πνεύματος του ΣΥΡΙΖΑ, κυρίας Θεανούς Φωτίου η οποία χαρακτήρισε τις παρελάσεις «παλαιολιθικό» φαινόμενο και φυσικά με τον ίδιο τρόπο μπορεί να χαρακτηρίσει την Ελληνική Σημαία «παλαιολιθικό» σύμβολο, καθώς και την αναφώνηση του Εθνικού Ύμνου ως «αναχρονιστικό» φαινόμενο της απαντούμε ότι αυτή και ο τρόπος σκέψης της είναι «παλαιολιθικά», γιατί προβάλλουν την άρνηση, τον μηδενισμό, την παρακμή και τον πολιτιστικό εκφυλισμό.

Το Εθνικιστικό Κίνημα. παρά την σκευωρία και τις διώξεις που υφίσταται από την ξενόδουλη κυβέρνηση, παρά τις φυλακίσεις του Αρχηγού και βουλευτών μας, θα συνεχίσει απτόητο και με ψηλά τις Σημαίες, να αγωνίζεται για την αφύπνιση του Αρχαίου Πνεύματος στις Ελληνικές καρδιές, για την επανάκτηση της Ιστορικής συνείδησης, για την απελευθέρωση της Πατρίδας μας και την Αναγέννηση του Ελληνισμού, για μια κοινωνία που η πολιτική και πνευματική ύπαρξη (όχι βιολογική το διευκρινίζουμε) ανθρώπων σαν τον κύριο Κουράκη και την κυρία Φωτίου δεν θα έχει καμία απολύτως σημασία.