ΚΟΜΠΛΕΞ ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΩΝ ΠΑΠΑΓΑΛΑΚΙΩΝ: ΜΥΘΟΣ ΟΤΙ Ο ΜΕΤΑΞΑΣ ΕΙΠΕ «ΟΧΙ», ΕΙΠΕ «ΑΥΤΟ ΣΗΜΑΙΝΕΙ ΠΟΛΕΜΟΣ» ΣΤΑ ΓΑΛΛΙΚΑ

New Bitmap Image (17)

Έχουν σκάσει από το κακό τους οι καθεστωτικοί και οι παπαγάλοι τους στα ΜΜΕ, από την εθνική αφύπνιση ενός μεγάλου μέρους του ελληνικού λαού, αφύπνιση που οφείλεται αποκλειστικά στην εθνική δράση της Χρυσής Αυγής. Έτσι, καθεστωτική ιστοσελίδα στην απέλπιδα προσπάθειά της να μηδενίσει το ρόλο του εθνικού κυβερνήτη Ι. Μεταξά στο «ΟΧΙ» του ’40 και στο Έπος που ακολούθησε, γράφει τα εξής κομπλεξικά, μικρόψυχα και καταγέλαστα:

«Ένας μύθος καταρρέει: Ο Μεταξάς δεν είπε τη λέξη ΟΧΙ στον Μουσολίνι – Η γαλλική έκφραση που χρησιμοποίησε.

Το ΟΧΙ του Μεταξά έχει πάρει μυθικές διαστάσεις. Και αν και προφανώς αυτή η λέξη με τα μόλις τρία γράμματα εκφράζει όλο το νόημα και τη διάθεση του Ιωάννη Μεταξά, άλλες ήταν οι λέξεις που βγήκαν από το στόμα του εκείνη την ώρα. Και μάλιστα στα γαλλικά! «Alors, c’est la guerre» είπε ο Ιωάννης Μεταξάς, δηλαδή «αυτό σημαίνει πόλεμος!».

(ΥΓ): Η μομφή ότι ο Ι. Μεταξάς έδωσε στα γαλλικά την απάντησή του στον Ιταλό πρέσβη, δείχνει και την αγραμματοσύνη των παπαγαλακίων. Βλέπετε, ο Ιταλός πρέσβης δεν εγνώριζε ελληνικά, η δε διεθνής διπλωματική γλώσσα μέχρι το τέλος του Β΄ Π.Π. ήταν η γαλλική. Σταματάμε εδώ, για να μην αρχίσουμε σε τίποτα… «γαλλικά» τα ανιστόρητα παπαγαλάκια…