ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ ΜΕ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100 ΜΕΛΗ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ ΓΙΑ 28 ΛΗΣΤΕΙΕΣ ΚΑΙ 355 ΚΛΟΠΕΣ!

metanastes

Εγκληματική συμμορία-μαμούθ «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών», με πάνω από 100 (!!!) μέλη, εξαρθρώθηκε από την Αστυνομία. Οι δράστες προέρχονται από χώρες όπως Αλγερία, Ιράκ, Αφγανιστάν, Τυνησία, Πακιστάν και Συρία (παρεμπιπτόντως, όλες μουσουλμανικές…) και διέπρατταν ληστείες και κλοπές κυρίως στο κέντρο της Αθήνας, άλλα και άλλες περιοχές της Ελλάδας, όπως στην Κρήτη, την Πάτρα και την Θεσσαλονίκη.

Από τα άτομα αυτά, δεκατρία συνελήφθησαν στην Αθήνα και εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση, ληστείες και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών κατά συναυτουργία, κατά συρροή και κατ΄ εξακολούθηση, αποδοχή και διάθεση προϊόντων εγκλήματος και παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων.

Όπως προέκυψε, η δράση τους άρχισε το 2010 οι δε δράστες σε μικρότερες ομάδες και με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, έκαναν ληστείες και κλοπές, επιλέγοντας τα θύματά τους κυρίως ανάμεσα σε ηλικιωμένους και τουρίστες που επέβαιναν σε μέσα μαζικής μεταφοράς. Επιπλέον έκαναν κλοπές από αυτοκίνητα, καθώς επίσης από διαμερίσματα και καταστήματα.

Στην Αθήνα, οι «αγαπημένοι» χώροι δράσης τους ήταν οι περιοχές της Ακρόπολης, της Ομόνοιας, του Θησείου, των Πετραλώνων και του Μοναστηρακίου. Σε πολλές δε περιπτώσεις, χτυπούσαν τα θύματά τους, στην προσπάθεια αφαίρεσης αλυσίδων, πολύτιμων αντικειμένων, κινητών τηλεφώνων και άλλων ειδών.

Μέχρι τώρα, έχει διαπιστωθεί πως είχαν διαπράξει 355 κλοπές και 28 ληστείες!!!

Κι όπως συμβαίνει πάντα σε τέτοιες περιπτώσεις, οι περισσότεροι εκ των δραστών είχαν συλληφθεί και πάλι στο παρελθόν, για τα ίδια αδικήματα, είχαν φυλακιστεί και αφέθησαν ελεύθεροι με «περιοριστικούς όρους». Ιδού πως αντιμετώπιζαν τους «περιοριστικούς» όρους που τους είχαν επιβληθεί, σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της αστυνομίας:

«Οι δράστες, έχουν και κατά το παρελθόν απασχολήσει τις Αστυνομικές Αρχές για παρόμοια αδικήματα. Δήλωναν συνεχώς διαφορετικά στοιχεία ταυτότητας ενώπιον Αστυνομικών και Δικαστικών Αρχών, επικαλούντο διαφορετικές ημερομηνίες γέννησης, εμφανιζόμενοι άλλοτε ως ανήλικοι και άλλοτε ως ενήλικοι, με σκοπό την ευνοϊκότερη μεταχείρισή τους από τις Δικαστικές Αρχές, στην πλειονότητα τους  δεν τηρούσαν τους περιοριστικούς όρους που τους είχαν επιβληθεί και αφορούσαν την εμφάνισή τους σε αστυνομικά τμήματα και δήλωναν συστηματικά ψευδείς διευθύνσεις κατοικίας».

Και βέβαια, για άμεση απέλασή τους ούτε λόγος! Μπορεί να πάνε για λίγο καιρό «μέσα», αλλά θα αποφυλακιστούν σύντομα με την πρώτη «αποσυμφόρηση των φυλακών» και… φτου κι απ’ την αρχή.

Αυτή είναι άλλωστε η «ευνομία παντού», που λέει κι ο Δένδιας…