Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΤΩΝ ΑΡΙΘΜΩΝ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΙ ΤΑ ΨΕΥΔΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΠΕΡΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ!

ellada-xreokopia

Έρχεται: «Μπλόκο σε όσους χρωστούν φόρο ακινήτων». Δεν μπορείς να πουλήσεις το σπίτι σου εάν χρωστάς φόρο. Το κράτος ουσιαστικά έχει προσημειώσει το σπίτι σου αυτομάτως από τη στιγμή που οφείλεις ένα οποιοδήποτε ποσό. Βήμα βήμα αφαιρείται η ιδιοκτησία από τους Έλληνες. Μετά τις απολύσεις, μειώσεις μισθών και εισοδημάτων, απαξίωση της ακίνητης περιουσίας, επιβολή δυσβάστακτων φόρων ακόμα και στα άγονα αγροτεμάχια, πρόσθετα φορολογικά βάρη στα επαγγέλματα, π.χ. τέλος επιτηδεύματος ακόμα και σε άεργους, αφαιρούνται κομμάτι κομμάτι τα δικαιώματα που συνιστούν την ιδιοκτησία. Στόχος: να χάσουν οι Έλληνες τα σπίτια τους. Να γίνουν φτωχοί ενοικιαστές! Έρχεται: κατάργηση της ελάχιστης διάρκειας των εμπορικών μισθώσεων.

Όποιος νοικιάζει κατάστημα, επαγγελματικό χώρο, θα είναι εντελώς ακάλυπτος, αφού ο ιδιοκτήτης θα μπορεί να μην ανανεώσει τη σύμβαση και να κάνει έξωση ανά πάσα στιγμή στον ελεύθερο επαγγελματία, τον έμπορο και το βιοτέχνη με συνοπτικές διαδικασίες. Ανάπτυξη ανεργίας και χρεών Η ανεργία στο 27,9%, από 24,6% πέρσι τον Ιούνιο, 61,5% στους νέους κάτω των 25 ετών!: «Τα θλιβερά πρωτεία της υψηλότερης ανεργίας στην Ευρώπη συνεχίζει να κατέχει η Ελλάδα, σύμφωνα με τα συγκεντρωτικά στοιχεία που παρουσίασε χθες η Στατιστική Υπηρεσία της Ε.Ε. (Eurostat).» Και η πρόβλεψη του Ινστιτούτου Εργασίας της ΓΣΕΕ; 34% η ανεργία το 2016!

Δεν υπολογιζονται οι επερχομενες απολυσεις των δημοσιων υπαλληλων κλπ.μεχρι το τελος του ετους. «Σημαντική επιδείνωση των συνθηκών εργασίας στην Ελλάδα των δύο τελευταίων χρόνων… καταδεικνύει έρευνα της Adecco Ελλάδας.» «Λουκέτο έβαλαν 1.227 βιοτεχνικές επιχειρήσεις στη Θεσσαλονίκη εντός του εννεαμήνου Ιανουαρίου-Σεπτεμβρίου… Η ζοφερή αυτή εικόνα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις και την απασχόληση προκύπτουν από τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης…

Ο παραπάνω αριθμός μεταφράζεται σε 4,5 “λουκέτα” καθημερινά…» «Επιδείνωση παρουσίασε, σύμφωνα με την έκθεση της Markit, ο δείκτης μεταποιητικής δραστηριότητας στην Ελλάδα, τον Σεπτέμβριο, ο οποίος διαμορφώθηκε στο 47,5 από 48,7 τον Αύγουστο, επίδοση που ήταν και ρεκόρ 44 μηνών. Όταν ο δείκτης ΡΜΙ βρίσκεται κάτω από το 50, η οικονομία βρίσκεται σε ύφεση.» «510.000.000 ευρώ οφείλουν οι αγρότες στον ΟΓΑ… Το 2014 θα είναι μια εξαιρετικά δύσκολη χρονιά, κατ’ αρχάς εξ αιτίας της μειωμένης χρηματοδότησης των Ταμείων, κατά 1,8 δισ. ευρώ, από τον κρατικό προϋπολογισμό… γεγονός το οποίο οδηγεί σε αναπόφευκτες μειώσεις των παροχών.»

Οι ασφαλισμένοι λόγω της ύφεσης δεν μπορούν να πληρώσουν τις εισφορές τους, η κυβέρνηση μειώνει την κρατική επιδότηση και η τρόικα επιβάλλει την παραπέρα μείωση των εργοδοτικών εισφορών στα Ταμεία κατά 3,9%! «Νέος κύκλος χρεωκοπιών… Η αναστολή λειτουργίας της Sprider Stores έπειτα από 35 χρόνια παρουσίας στο χώρο του ενδύματος (με 110 καταστήματα το 2010) έρχεται να προστεθεί στα “λουκέτα” της Nutriart και της Φίντεξπορτ… Σήμερα 9 Οκτωμβριου, επίσης, θα μάθουμε ποια θα είναι η τύχη της Alapis και της βιομηχανίας ξύλου Shelman… Παράλληλα, έγινε γνωστό ότι απερρίφθη η αίτηση υπαγωγής στο άρθρο 99 της τεχνικής εταιρίας Αττικάτ, ενώ έγινε δεκτό το αίτημα της τεχνικής εταιρίας Μπάμπης Βωβός για την υπαγωγή της εταιρίας στο άρθρο του πτωχευτικού κώδικα.» Χιλιάδες νέοι άνεργοι, κάθε μέρα, στην Ελλάδα της επιτυχίας!

«Μειώθηκαν οι ναυτιλιακές στην Ελλάδα (μέχρι το 2009 αυξάνονταν σταθερά), όπως προκύπτει από την έρευνα της Petrofin Research…» Όλα τα παραπάνω αλιεύθηκαν μόνο από ένα φύλλο της Καθημερινής (2 Οκτωβρίου 2013). Είναι «αποθησαύριση επιτυχιών» της οικονομικής πολιτικής μιας μόνο μέρας! Κι αν προσθέσουμε μερικά ακόμα από τα «τρέχοντα», η ανατριχίλα μας διαπερνάει εις διπλούν! Οι καταπατητές κάθε έννοιας χρηστής διακυβέρνησης, με μια τσόντα σε άσχετο νόμο, εμπόδισαν με αλχημεία τη Βιοχάλκο των 7.500 εργαζομένων, να μεταφέρει την έδρα της στις Βρυξέλλες, για να κρύψουν την τεράστια αποτυχία τους . Δεν εγινε το ιδιο με την COCA COLA, ΦΑΓΕ, κλπ

Σύμφωνα με το οικονομικό ένθετο Realmoney, 29 Σεπτ. έχουμε και λέμε: • «Τα ληξιπρόθεσμα χρέη στην εφορία προσεγγίζουν πλέον τα 61.000.000.000 (61 δισ.), αφού μόνο εντός του 2013 έχουν προστεθεί νέα ύψους 5,38 δισ.» Χρέη, με τόκο 8,75%, που δεν μπορούν να πληρώσουν οι Έλληνες κινδυνεύοντας να χάσουν τις περιουσίες τους και να πάνε φυλακή!

• «Αδυναμία είσπραξης ληξιπρόθεσμων οφειλών, αφού μόλις 26.200, σε σύνoλο 687.000 οφειλετών προς ΙΚΑ και ΟΑΕΕ, έχουν ενταχθεί σε ρύθμιση.»

• «Ψηφιακές απώλειες 390 εκατ. ευρώ, από το ΕΣΠΑ», την ώρα που 20 εκατ. από το ΕΣΠΑ ανακοινώθηκε ότι θα δοθούν για το νέο γήπεδο της ΑΕΚ…….Μελισανιδης και Σια, ενώ «οι χρυσοπληρωμένες ολυμπιακές μας εγκαταστάσεις σκουριάζουν ανεκμετάλλευτες». • Έρχεται «μπλόκο στις απεργίες».

• «Σύμφωνα με πληροφορίες, η επιπλέον μείωση των υπαλλήλων (των τραπεζών) αφορά 7.500-10.000 εργαζόμενους…» • Μεθοδεύουν «την υποθήκευση ενός πολύ μεγάλου κομματιού δημόσιας περιουσίας… για μια ενδεχόμενη νέα δανειοδότηση του ελληνικού κράτους… για να καλύψουν ένα χρηματοδοτικό κενό ύψους περίπου 10,9 δισ. ευρώ.» . Παρεχωρησαν χωρις διαγωνισμους κλπ τισ συχνοτητες γισ την ψηφιακη τηλεορασια (Μεχρι και Γιωργακης Παπανδρεου διαμαρτυρηθηκε).

Και περιμενουμε εντιμη πληροφορηση απο τα ΜΜΕ και τουσ διαπλεκομενους??? Πού μας πάνε, λοιπόν; Γιατί δεν φωνάζουμε την αλήθεια με στοιχεία; «…Οι ευρωπαϊκές τράπεζες χρειάζονται νέα κεφάλαια ύψους αρκετών εκατοντάδων δισεκατομμυρίων ευρώ όταν αυτά τα χρήματα δεν υπάρχουν… η έλλειψη πιστώσεων και η κληρονομιά των πολιτικών λιτότητας επηρεάζουν σοβαρά την Ευρωζώνη σήμερα. Η ύφεση που ξεκίνησε το 2008 συνεχίζεται.» (Financial Times) Με στενότητα και με 19.178.000 ανέργους στην Ε.Ε., κατά 895.000 περισσότερους από πέρσι (Eurostat), με ποια ευρωπαϊκή πολιτική περιμένουν ευεργεσίες οι Σαμαράς και Βενιζέλος; Μήπως με τη δήλωση του Τόμας Βίζερ, προέδρου του Euro Working Group, ότι “το Βερολίνο δεν θα χαλαρώσει την πίεση”; Ή με την ειρωνική δήλωση της Σάρον Μπόουλς, προέδρου της Επιτροπής Οικονομικών του Ευρωκοινοβουλίου, περί της βιωσιμότητας του ελληνικού χρέους που πλησιάζει το 180% (από 120% το 2009) του Ακαθάριστου Εγχώριου Προϊόντος (ΑΕΠ); (Realnews, 29 Σεπτ.) Και με 4% ύφεση, φέτος; (Οίκος Fitch) Μιλάνε, οι απατεώνες, για μείωση του ελλείμματος όταν κι ο τελευταίος λογιστάκος ξέρει ότι αυτό έγινε εξαιτίας της κατάρρευσης της αγοράς, εξαιτίας της γενικευμένης φτώχειας που επέφεραν τα Μνημόνια, και όχι εξαιτίας αναπτυξιακών επιτευγμάτων. Από 63,8 δισ. εισαγωγές, το 2008, πέσαμε στα 41,6 δισ., ενώ οι εξαγωγές από 19,8 δισ. ανέβηκαν μόλις στα 22 δισ. (Realmoney, 29 Σεπτ.)

Υποχρέωσή μας είναι να δώσουμε με εξαντλητικό τρόπο στους Έλληνες εργαζόμενους να καταλάβουν ότι οι εγκληματίες της κυβέρνησης καταστρέφουν ολοσχερώς την Ελλάδα, ασύροχωρίς κανένα φως στον ορίζοντα, μόνο σκοτάδι. Η αλήθεια των αριθμών είναι πιο πειστική από τη φλυαρία των πολιτικών! Αυτών των πολιτικών που μας εμπαίζουν, μας διασύρουν και τελικά μας εξαθλιώνουν μέσω σκληρών, σκληρότατων μέτρων.