Ε, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑΙ! Ο ΑΝΤΩΝΑΚΗΣ… ΞΕΧΕΣΕ ΤΗΝ ΛΑΝΓΚΑΡΝΤ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ – ΜΑΡΤΥΡΑΣ Ο BIG BOSS!

assets_LARGE_t_420_54245050

Τα μάθατε τα νέα Έλληνες; Μόλις οι τοκογλύφοι του ΔΝΤ έστειλαν στον Αντωνάκη μας το… μπουγιουρντί με τα νέα μέτρα που είναι υποχρεωμένος να πάρει για την εξοικονόμηση 6,6 δις. ευρώ, ο… αγέρωχος πρωθυπουργός μας την πήρε στο τηλέφωνο και την… ξέχεσε. Ιδού το παρασκήνιο και οι αναλυτικοί διάλογοι του… δικού μας με την… ξυλόκοτα, όπως μας μεταφέρει (πλήρους εθνικής υπερηφανείας…) η… ένδοξη φυλλάδα του Big Boss:

«Το οργισμένο τηλεφώνημα του Αντώνη Σαμαρά στην Κριστίν Λαγκάρντ

Με κάθε ευκαιρία και σε κάθε τόνο, η κυβέρνηση φροντίζει να επαναλαμβάνει ότι θέμα λήψης νέων μέτρων δεν υπάρχει. Την κόκκινη γραμμή τραβάει ο ίδιος ο Αντώνης Σαμαράς, που σε συνέντευξή του στο Έθνος στέλνει μήνυμα προς Βρυξέλλες και Ουάσινγκτον πως «δεν εκβιάζουμε, ούτε εκβιαζόμαστε».
Αυτό είπε ο Έλληνας πρωθυπουργός και στο οργισμένο τηλεφώνημα που έκανε τη διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, στις 9 Οκτωβρίου, όταν έφτασε στα χέρια του, την Τετάρτη 9 Οκτωβρίου, η έκθεση του ΔΝΤ, η οποία ανέφερε πως απαιτούνται επιπλέον μέτρα ύψους 6,6 δισ. ευρώ. Τότε, σήκωσε το ακουστικό και τηλεφώνησε στα κεντρικά του ΔΝΤ στην Ουάσινγκτον. Ζήτησε να μιλήσει με την Κριστίν Λαγκάρντ, αλλά εκείνη βρισκόταν σε σύσκεψη ενόψει της Συνόδου του Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Μετά από λίγο, η Κριστίν Λαγκάρντ κάλεσε τον Αντώνη Σαμαρά στο κινητό του.
Η συζήτηση που ακολούθησε έγινε μεν σε φιλικό τόνο, αλλά τα παράπονα του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν έντονα. «Η εικόνα της Ελλάδας που παρουσιάζουν στην έκθεση η συνεργάτες σου δεν αντιπροσωπεύει τα αποτελέσματα της χώρας και του ελληνικού λαού. Οι επιτυχίες του λαού μας, για τις οποίες χύσαμε αίμα, καταχωνιάζονται μέσα στην έκθεση, δεν προβάλλονται», είπε ο πρωθυπουργός. «Αντίθετα, το Ταμείο υποστηρίζει ότι δεν έχουμε κάνει τίποτα και αυτό δεν είναι αλήθεια», συνέχισε και ξεκαθάρισε στην Κριστίν Λαγκάρντ ότι δεν αποδέχεται τα μέτρα που ζητά το Ταμείο. Ζήτησε μάλιστα επανόρθωση, την οποία –σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα- η Κριστίν Λαγκάρντ αποδέχτηκε.
Ο πρωθυπουργός υπενθύμισε τη συμφωνία πως αν η Ελλάδα εμφάνιζε πλεόνασμα, δε θα της ζητούσαν νέα μέτρα. Και αυτό, όπως είπε, επετεύχθη. Ο Αντώνης Σαμαράς δεν έκρυψε ότι αδυνατεί να λάβει νέα μέτρα και προέβαλε ως επιχείρημα το γεγονός πως δύσκολα ένα νέο πακέτο θα περάσει από τη Βουλή και ενδεχομένως να απειληθεί με κατάρρευση η κυβέρνησή του. Και αυτό δεν το θέλει κανείς από τους δανειστές»
.

(ΥΓ): Όποιος είναι ηλίθιος ας το πιστέψει!