«ΒΗΜΑ»: ΙΔΟΥ ΠΩΣ Η ΧΟΥΝΤΑΡΑ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΕ ΠΑΡΑΝΟΜΑ ΤΑ ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΣΤΕΛΕΧΩΝ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 kinita-tilefwna-parakolouthisi-660

Προχθές, παρουσιάσαμε ρεπορτάζ της καθεστωτικής εφημερίδας «Καθημερινή», σύμφωνα με το οποίο οι παράνομες παρακολουθήσεις κατά της Χρυσής Αυγής από τα όργανα του σάπιου μεταπολιτευτικού καθεστώτος, είχαν αρχίσει από τον Αύγουστο ή τον Οκτώβριο του 2012!

Σήμερα, σας παρουσιάζουμε ανάλογο δημοσίευμα του επίσης καθεστωτικού «Βήματος», του γνωστού αστυνομικού συντάκτη Β. Λαμπρόπουλου, υπό τον τίτλο «Οι μαύρες τρύπες των υποκλοπών».

«Πώς «άκουγαν» τους χρυσαυγίτες

Αξιωματούχοι θεωρούν επίσης χαρακτηριστικό αυτό που συνέβη στις έρευνες για τη Χρυσή Αυγή, όπου εκεί βέβαια οι Αρχές είχαν «καλές προθέσεις» για τον προσδιορισμό της παράνομης δράσης μελών.
Λίγα 24ωρα λοιπόν μετά τη δολοφονία του
 Παύλου Φύσσα υπήρχε σειρά αναφορών ότι «θα παρουσιαστούν προγενέστερες της δολοφονίας παρακολουθήσεις στελεχών της νεοναζιστικής οργάνωσης». Ακόμη και κυβερνητικά στελέχη δήλωσαν προσφάτως, μετά τις σχετικές καταγγελίες του ΣΥΡΙΖΑ, ότι η ΕΥΠ παρακολουθούσε μόνο τα μέλη της Χρυσής Αυγής.
Στη δικογραφία της υπόθεσης ωστόσο δεν εμφανίστηκε καμία σχετική παρακολούθηση – προ της δολοφονίας Φύσσα – όχι γιατί δεν υπήρχε αλλά επειδή προφανώς κρίθηκε ότι δεν είχε
 «δικαιολογητική βάση». Αντιθέτως, παρουσιάστηκαν συνομιλίες μελών της Χρυσής Αυγής την επομένη της δολοφονίας Φύσσα, χωρίς προφανώς ακόμη τότε να έχουν προλάβει να εκδοθούν δικαστικές αποφάσεις για παρακολούθηση τηλεφώνων. Αυτές οι παρακολουθήσεις προσώπων – τα οποία προέκυψε ότι ήταν και άσχετα με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα – φαίνεται να είχαν ξεκινήσει από προηγούμενες ενέργειες της ΕΥΠ, για τις οποίες όμως δεν παρουσιάζεται ποιο ήταν το έναυσμά τους. Επιπλέον, αξιοσημείωτο είναι ότι στη δικογραφία της δράσης της Χρυσής Αυγής δεν έχουν ενταχθεί τα αιτήματα και οι διατάξεις με αριθμούς 555 και 556 βάσει των οποίων ξεκίνησαν οι τηλεφωνικές παρακολουθήσεις για την υπόθεση της ακροδεξιάς οργάνωσης. Υπάρχουν μόνο τα αποτελέσματα των παρακολουθήσεων αλλά όχι τα αιτήματα».

Δεύτερο, λοιπόν, δημοσίευμα σχετικά με τις παράνομες παρακολουθήσεις βουλευτών-στελεχών της Χρυσής Αυγής, και μάλιστα από καθεστωτική εφημερίδα. Και βέβαια, δεν ιδρώνει κανενός το αυτί. Ούτε της τυφλής αστικής «δικαιοσύνης», ούτε των κομμάτων της υποτιθέμενης αντιπολίτευσης, ούτε του νομικού κόσμου της χώρας, ούτε των καναλόβιων εισαγγελέων, ούτε των «υπερευαίσθητων» για τα δικαιώματα. Όλοι τουμπεκιάζονται, γιατί η αρχή τους είναι η εξής: εναντίον της Χρυσής Αυγής, όλα επιτρέπονται! Αλλά, έχει ο καιρός γυρίσματα…