ΠΡΟΧΩΡΗΜΕΝΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ – ΨΗΦΙΖΕΙ ΚΑΙ ΤΟΝ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟ Ο ΣΥΡΙΖΑ, ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΗΝ ΝΔ!

 ekfrasi

Η συμφωνία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την υπερψήφιση της ειδικής (ν)τροπολογίας για την διακοπή της κρατικής χρηματοδότησης στην Χρυσή Αυγή, ήταν μόνο η αρχή του… μήνα του μέλιτος μεταξύ των δύο… λογοδοσμένων. Υπάρχει και συνέχεια, με τον λεγόμενο «αντιρατσιστικό» νόμο, τον οποίο –σύμφωνα με δηλώσεις του γραμματέα της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Ν. Βούτση, στον Βήμα fm- θα υπερψηφίσει ο ΣΥΡΙΖΑ. Ιδού οι σχετικές δηλώσεις:

«Υπήρξε μια θωράκιση της παρέμβασης της Βουλής, έτσι ώστε και μελλοντικά να μην είναι εύκολο να διαμορφώνονται πονηρές και παραπολιτικές απόψεις που θα έφτιαχναν εστίες έντασης ανάμεσα στα κόμματα.
Υπήρξε π.χ. (συναίνεση) στο νομοσχέδιο για τα ναρκωτικά, όπου σε μια διάταξη διαμορφώθηκε σύγκλιση, αν και υπήρχαν διαφορετικές απόψεις γι’ αυτά τα θέματα. Μπορεί να υπάρξει και στο αντιρατσιστικό, γενικά σ’ αυτά τα δικαιωματικά θέματα. Είναι δύσκολο όμως σε οικονομικά ζητήματα, επειδή άπτονται στρατηγικών σε σχέση με το Μνημόνιο κτλ.».
Ε, τώρα που έγινε η αρχή σίγουρα θα τα βρουν και στα οικονομικά θέματα. Όχι τώρα αμέσως, αλλά μετά τις εκλογές, όταν θα συγκυβερνούν τα δυο τους…