ΓΚΡΙΝΙΑ ΚΑΙ ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΣΤΗΝ ΝΔ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΞΕΛΙΞΗ ΤΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗΣ «ΔΙΩΓΜΟΣ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ»

nd-xali-thumb-large

Εντελώς απρόσμενη ήταν η εξέλιξη της απελευθέρωσης των τριών βουλευτών της Χρυσής Αυγής, για την κατοχική κυβέρνηση του φον Αντωνάκη, που… άλλα περίμενε (για την ακρίβεια, άλλα είχε σχεδιάσει, αλλά δεν της βγήκαν). Κι όπως ήταν φυσικό κι επόμενο, έπεσε… γκρίνια, γιατί αναμένεται πλέον νέα γιγάντωση της Χρυσής Αυγής και καταβαράθρωση της ΝΔ. Ιδού ένα χαρακτηριστικό δημοσίευμα του (άριστα ενημερωμένου εκ των έσω) καθεστωτικού «Βήματος», που περιγράφει την κατάσταση:

«Περισυλλογή, προβληματισμό, αμηχανία, έκπληξη και ερωτηματικά, προκάλεσε στην κυβέρνηση η απόφαση των ανακριτικών αρχών να αφήσουν ελεύθερους με περιοριστικούς όρους, τους τρεις βουλευτές της Χρυσής Αυγής, τους Ηλ. Κασιδιάρη, Ηλ. Παναγιώταρο και Ν. Μίχο.
«Είχαμε άλλη εικόνα. Δεν το περιμέναμε» είπε αυθόρμητα προς «Το Βήμα» ανώτερο κυβερνητικό στέλεχος και έδειξε και αυτός, όπως και άλλα στελέχη του κεντρικού πρωθυπουργικού πυρήνα, ότι υπήρξε ο απόλυτος αιφνιδιασμός.
Ο κ. Σαμαράς ενημερώθηκε αμέσως για την απόφαση των ανακριτικών αρχών και φέρεται να εμφανίστηκε έκπληκτος από το πώς εξελίσσεται η υπόθεση, αν και η κεντρική γραμμή είναι «ψυχραιμία».
«Μήπως βάλαμε εξ αρχής ψηλά τον πήχη και υπάρχει κίνδυνος να περάσουμε από κάτω;» διερωτήθηκε γνωστός βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, μιλώντας προς «Το Βήμα» και εκφράζοντας πολλούς συναδέλφους του έλεγε πως έγιναν βεβιασμένες κινήσεις και ήταν λάθος το πανηγυρικό κλίμα που καλλιεργήθηκε από το περασμένο Σάββατο, όταν έγιναν οι πρώτες συλλήψεις.
Στην Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ οι απόψεις διίστανται για τον τρόπο που η κυβέρνηση έχει χειριστεί την υπόθεση και μάλιστα ορισμένοι έλεγαν πικρόχολα: «Όταν οι ίδιοι άνθρωποι τα κάνανε ʽʽμπάχαλοʼʼ με την ΕΡΤ, πως μπορούν να διαχειριστούν μια υπόθεση που είναι πολύ πιο σοβαρή».