ΤΑ ΔΙΕΘΝΗ ΜΜΕ ΘΡΙΑΜΒΟΛΟΓΟΥΝ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΖΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΤΗΣ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗΣ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ.

ªËÁ¶¢Ä¹°ª¸ ˦ÃËÄ¡¹ºÃË ªË»µÃˤ¹ÃË

Συνεχίζουν τους έξαλλους πανηγυρισμούς τους τα δημοσιογραφικά παπαγαλάκια των διεθνών τοκογλύφων, για την πρωτοφανή καταστολή του εθνικισμού στην Ελλάδα, την οποία χαρακτηρίζουν «τομή για τη χώρα»! Ταυτόχρονα όμως προβληματίζονται για το αν και κατά πόσο θα πιάσει τόπο.

Ιδού κάποια δείγματα:

Guardian:
«Το αίσθημα είναι γλυκόπικρο. Ακόμα και αν καθυστέρησε, η σύλληψη του ηγέτη της Χρυσής Αυγής θα αποτελέσει μια ανακούφιση για πολλούς. Για τους μετανάστες της πόλης που θα κινούνται πιο εύκολα στους δρόμους της Αθήνας, για τους ομοφυλόφιλους, για τους αριστεριστές, για όλους του αντιφασίστες και όσους μισούσαν την θρασύτατη εισβολή της Χρυσής Αυγής στην καθημερινή τους ζωή και στην πολιτική της χώρα. Η Χρυσή Αυγή είναι και κόμμα και συμμορία -και το να θέσεις εκτός νόμου ένα πολιτικό κόμμα μπορεί να αποδειχθεί προβληματικό και αναποτελεσματικό. Ο νόμος μπορεί να απαγορεύσει, αλλά δεν μπορεί να εξαλείψει τις φασιστικές ιδέες: αυτές πρέπει να αντιμετωπιστούν με πολιτικούς τρόπους».

Wall Street Journal:

«Το ξήλωμα της ΧΑ, αποτελεί μία αναγκαία ώθηση για την εύθραυστη κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Ωστόσο, αυτή η άνοδος θα είναι παροδική, εάν τα κοινωνικά προβλήματα, τα οποία τροφοδότησαν την άνοδο του κόμματος -ανεργία, διαφθορά, δημόσιες υπηρεσίες υπό κατάρρευση- δεν αντιμετωπιστούν σύντομα» από την κυβέρνηση.

Tagespiegel:
«Τι θα γίνει με τους 500.000 ψηφοφόρους του κόμματος που σήμερα έχουν ανέβει στο 1 εκατομμύριο σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση… Κανείς δεν ξέρει, σε περίπτωση απαγόρευσης της ΧΑ, προς τα πού θα κατευθυνθούν οι ψηφοφόροι της, οπωσδήποτε όμως όχι στα κόμματα του κέντρου. Άρα, ακόμη κι αν απαγορευτεί, δεν αναμένεται να γίνει κάτι.

Frankfurter Allgemeine:
«Αν αναλογιστεί κανείς την αποδοχή που χαίρει η οργάνωση στον ελληνικό λαό, τίθεται ζήτημα πολιτικής σταθερότητας του τόπου. Σε σχέση με τη δημοτικότητά της τίθεται το ερώτημα πώς το κράτος θα αντιμετωπίσει τους ψηφοφόρους της».

Süddeutsche Zeitung:

«Η ελληνική δικαιοσύνη έκανε αυτό που θα έπρεπε να είχε πράξει από καιρό. Να χτυπήσει την ΧΑ με όλη την σκληρότητα που διαθέτει… Το ερώτημα είναι προς τα πού θα πάνε οι ψηφοφόροι της. Οι λόγοι που οδήγησαν τόσους Έλληνες να στραφούν προς τα εκεί και να τη θεωρήσουν ως δικλείδα ασφαλείας για τις διαμαρτυρίες τους, συνεχίζουν να ισχύουν. Μεγάλη ανεργία, φτώχεια, αισθήματα πίεσης και απόγνωσης. Όποιος νομίζει ότι με το πλήγμα εναντίον των νεοναζιστών κέρδισε η δημοκρατία, χαίρεται πριν της ώρας του».

(ΥΓ): Να δείτε που αυτοί κάτι ξέρουν, κάτι ξέρουν και μας το κρατάνε μυστικό. Μήπως ξέρουν από τα αποτελέσματα των μυστικών δημοσκοπήσεων που κάνουν οι ξένες πρεσβείες στην Ελλάδα, ότι τα εφιαλτικά (γι’ αυτούς και τ’ αφεντικά τους) ποσοστά της Χρυσής Αυγής δεν πέφτουν ούτε με… χειροπέδες;