ΠΟΣΟ ΑΚΟΜΗ «SUCCESS STORY ΚΑΙ ΠΡΩΤΟΓΕΝΕΣ ΠΛΕΟΝΑΣΜΑ» ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΝΤΕΞΕΙ ΤΟΥΤΟΣ Ο ΛΑΟΣ; ΚΑΙ ΠΟΣΕΣ «ΞΕΝΕΣ ΕΠΕΝΔΥΣΕΙΣ»;;;

praktiker

Κλείνει Η Αλυσίδα Καταστημάτων Praktiker Λόγω Πτώχευσης! ΕΚΑΤΟΝΤΑΔΕΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΠΟΥ ΟΔΗΓΟΥΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΝΕΡΓΙΑ!

Τέλος εποχής για τη μεγάλη αλυσίδα καταστημάτων δομικών υλικών Praktiker, η οποία ρίχνει αυλαία λόγω οικονομικών προβλημάτων.

Η δεύτερη μεγαλύτερη αλυσίδα του κλάδου, στη Γερμανία, έχει κηρύξει πτώχευση από τον περασμένο Ιούλιο, ωστόσο όπως όλα δείχνουν οδηγείται σε οριστικό λουκέτο. Η Praktiker Γερμανίας διατηρεί 131 υποκαταστήματα, ενώ απασχολεί 5.300 εργαζομένους, εκ των οποίων οι 1.780 μερικής απασχόλησης.

Το τελευταίο διάστημα έγιναν αρκετές προσπάθειες προκειμένου να βρεθούν αγοραστές, ωστόσο δεν επετεύχθη καμία συμφωνία γεγονός που οδήγησε τον όμιλο να εκδώσει σχετική ανακοίνωση.

“Η αγορά αποφάσισε ότι δεν υπάρχουν περιθώρια για ένα νέο ξεκίνημα” τονίζονταν μεταξύ άλλων, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες έχει δοθεί εντολή για ευτελιστική εκποίηση των προϊόντων που έχουν απομείνει αλλά και για σταδιακή αφαίρεση όλων των διακριτικών της επιχείρησης από τις εγκαταστάσεις. Δεν είναι λίγοι εκείνοι πάντως που αναμένουν τα οριστικά λουκέτα, προκειμένου να κάνουν κινήσεις για αγορά κτιρίων ή τμημάτων της επιχείρησης. Διαφορετική όπως φαίνεται θα είναι η εξέλιξη για τη θυγατρική της Praktiker, Max Bahr, η οποία δήλωσε επίσης πτώχευση αλλά φαίνεται πως έχει βρει αγοραστές για τα 132 καταστήματα της, τα οποία θα διατηρήσουν τα εμπορικά σήματα και το προσωπικό τους.

Η τύχη πάντως των καταστημάτων της Praktiker στο εξωτερικό δεν έχει ξεκαθαρίσει, η λειτουργία των οποίων πάντως, δεν απειλείται αναφέρει το newsbomb.gr. Σύμφωνα με πληροφορίες της γερμανικής εφημερίδας πάντως “Die Welt”, θα λειτουργούν κανονικά και μετά την εκκαθάριση της μητρικής εταιρίας θα ξεκινήσει μία ξεχωριστή διαδικασία πώλησης τους σε ενδιαφερόμενους ακόμα και από τις χώρες που εδρεύουν τα καταστήματα του εξωτερικού. Αξίζει να σημειωθεί πως οι υπάλληλοι εκτός Γερμανίας φθάνουν τους 7.000, εκ των οποίων και αρκετές εκατοντάδες στη χώρα μας.