ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΙΣΤΟΣΕΛΙΔΑ: ΚΡΑΤΑΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΣΤΟ ΕΥΡΩ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΑΕΡΙΟ!

assets_LARGE_t_420_37963536

Είναι πολλοί που απορούν γιατί οι «δανειστές» μας κρατούν με νύχια και με δόντια την Ελλάδα στην ευρωζώνη, ενώ είναι γνωστό και αποδεδειγμένο, ότι είναι ένα… βαρέλι δίχως πάτο.
Την απάντηση στην εύλογη απορία την δίνει γνωστή οικονομική ιστοσελίδα της Γερμανίας, που αναφέρει πως «είναι αναγκαία η παραμονή της Ελλάδας στο ευρώ, για την ενεργειακή τροφοδοσία της Ευρώπης».
Πρόκειται για την Deutsche Wirtschafts Nachrichten, η οποία προσθέτει τα εξής: «Η διάσωση της Ελλάδας δεν είναι πολιτικό πρότζεκτ, αλλά έχει να κάνει με το φυσικό αέριο και την επιθυμία της Ευρωπαϊκής Ένωσης να αποδεσμευτεί από την εξάρτηση της από την Ρωσία, μέσω του αγωγού TAP ο οποίος θα περνά από την Ελλάδα. Προκειμένου να μην διακυβευθεί το έργο εξαιτίας μίας κατάρρευσης της Ελλάδας, η χώρα διατηρείται στο ευρώ. Η πικρή αλήθεια για τους Έλληνες είναι ότι το ζήτημα είναι η χώρα τους, όχι οι άνθρωποι».
Παρακάτω, η ιστοσελίδα εξηγεί με απίστευτη ωμότητα ποιοι θα είναι αυτοί που θα ωφεληθούν πραγματικά από τον αγωγό ΤΑΡ, για να μη μας δουλεύουν οι κάθε λογής Σαμαράδες με… success story και άλλες αηδίες:
«Μπορεί να υπόσχονται νέες θέσεις εργασίας στην Ελλάδα οι εταιρείες που θα εκμεταλλευθούν τον TAP, η πραγματικότητα ωστόσο είναι πως για τους περισσότερους Έλληνες δεν θα επιφέρει καμία πραγματική βελτίωση των συνθηκών ζωής. Αυτοί θα εξακολουθήσουν να απασχολούνται με προγράμματα λιτότητας. Αντιθέτως, οι μόνοι που θα επωφεληθούν στην Ελλάδα είναι οι ελίτ, οι οποίοι όπως κάνουν εδώ και 100 χρόνια, συσσωρεύοντας χρήματα από το εξωτερικό στους τραπεζικούς τους λογαριασμούς χωρίς να φέρνουν την Ελλάδα πάνω από το επίπεδο μίας αναπτυσσόμενης χώρας».
Υπάρχει βεβαίως κι άλλος ένας λόγος για το οποίο οι «δανειστές» μας δεν κάνουν πίσω, αλλά ο λόγος είναι καθαρά πολιτικός: διότι σε περίπτωση οικονομικής κατάρρευσης θα υπάρξει και άμεση πολιτική κατάρρευση του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου. Και που θα βρουν οι διεθνείς τοκογλύφοι άλλους Βενιζέλους, Τσίπρες, Σαμαράδες, Καμμένους, Κουβέληδες κ.λπ. για να εκμεταλλεύονται οικονομικά τον εθνικό μας πλούτο;