«ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ»: Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΟΜΑΔΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΩΣ ΣΤΡΑΤΕΥΜΑ

cb9e8c5826b347ef09fac0ba77969680_XL

Πολλούς και διάφορους τρόπους για να πλήξει την Χρυσή Αυγή χρησιμοποιεί το σάπιο μεταπολιτευτικό σύστημα. Ένας εξ’ αυτών είναι και η διασπορά της φήμης ότι «οι χρυσαυγίτες βουλευτές είναι σαν τους άλλους», «έχουν προσαρμοστεί», «συναγελάζονται με το σύστημα» κ.τ.λ. Την καλύτερη απάντηση στις φήμες αυτές τη δίνει ένας δημοσιογράφος της καθεστωτικής «Καθημερινής», ο οποίος σε άρθρο του υπό τον τίτλο «Η σιωπή είναι χρυσή για την Χρυσή Αυγή» περιγράφει ως εξής την εμπειρία του ως κοινοβουλευτικός συντάκτης:

«Έξω από την μια είσοδο της ολομέλειας -αυτής που οδηγεί στα ορεινά έδρανα της Βουλής- υπάρχουν δύο καναπέδες. Μέχρι πρότινος χρησιμοποιούνταν απ’ όσους ήθελαν να ξαποστάσουν για λίγο. Εδώ και ένα χρόνο οι καναπέδες αυτοί «ανήκουν» στη Χρυσή Αυγή. Διότι όταν βγαίνουν οι βουλευτές της από τις συνεδριάσεις -σημειωτέον δε ότι τούτο γίνεται πάντα συντεταγμένα και πάντα από την ίδια πόρτα- εξαναγκάζουν όποιον κάθεται εκεί (και μόνον διά της παρουσίας τους) να αποχωρήσει διακριτικά…

Επέλεξα το παράδειγμα των καναπέδων ως ενδεικτικό αυτών που παρατηρούμε όσοι επισκεπτόμαστε το Κοινοβούλιο. Αν και έχει περάσει ένας χρόνος από τις εκλογές, η 18μελής ομάδα του κ. Μιχαλολιάκου αποφεύγει επιδεικτικά και εν πλήρει συνειδήσει να έχει οποιαδήποτε επαφή με οποιονδήποτε δεν ανήκει στις τάξεις της. Οι βουλευτές της Χ.Α. δεν απευθύνουν τον λόγο σε κανέναν μη χρυσαυγίτη, ενώ με το μονίμως οργισμένο ύφος τους δεν δίνουν και κανένα περιθώριο σε οποιονδήποτε «ξένο» να τους μιλήσει.

Δεν έγραψα τυχαία ότι τούτο είναι μια συνειδητή επιλογή. Οι βουλευτές της Χ.Α. δεν μπαίνουν ποτέ στο καφενείο της Βουλής, δεν καταδέχονται καν να επισκεφθούν το βουλευτικό εντευκτήριο, ενώ ακόμη και όταν πηγαίνουν στο εστιατόριο, παίρνουν τα φαγητά τους σε πακέτο (!) τα οποία τρώνε μόνοι τους στα γραφεία τους. Με προφανή εντολή του αρχηγού τους δεν έχουν επίσης καμία σχέση με τους δημοσιογράφους, καθώς ποτέ δεν επισκέπτονται την αίθουσα τον κοινοβουλευτικών συντακτών.

Το γεγονός, τέλος, ότι λειτουργούν με τρόπο που παραπέμπει σε στράτευμα, επιβεβαιώνεται και από το εξής: αναλόγως του ποιο μέλος της παίρνει τον λόγο στην Ολομέλεια, στα έδρανα της Χ.Α. βρίσκεται απαραιτήτως (για να τον επικροτήσει) ένας συγκεκριμένος αριθμός μελών της. Όσο πιο ψηλά είναι στην ιεραρχία ο ομιλητής, τόσο περισσότεροι είναι οι χειροκροτητές, ενώ εξυπακούεται ότι όταν μιλάει ο αρχηγός δεν απουσιάζει κανείς. Σας καταγράφω λεπτομερώς πόσο παράδοξη και ξένη είναι η συμπεριφορά του ναζιστικού αυτού μορφώματος…».