ΠΑΡΑΙΤΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΟΥ ΕΘΝΙΚΟΥ ΘΕΑΤΡΟΥ Ο ΣΤΑΥΡΟΣ ΞΑΡΧΑΚΟΣ ΛΟΓΩ ΛΑΖΟΠΟΥΛΟΥ

xarkakos_502_355

Παραιτήθηκε και επισήμως (γραπτώς) από τη θέση του προέδρου του Δ.Σ. του Εθνικού Θεάτρου ο Σταύρος Ξαρχάκος, επιβεβαιώνοντας τις σχετικές φήμες που κυκλοφόρησαν τις προηγούμενες ημέρες. Ιδού τα επίμαχα σημεία της επιστολής παραίτησης:
«Έγιναν επιλογές που δε συνάδουν με την κρίσιμη αποστολή του Εθνικού Θεάτρου -ιδιαίτερα στη σημερινή πολιτισμική, και όχι μόνο, κρίση… Επειδή δεν είμαι διατεθειμένος επ’ ουδενί να προσχωρήσω σε συμβιβασμούς, οι οποίοι τέμνουν στρατηγικές εθνικού χαρακτήρα με συνθέσεις επιμέρους συμφερόντων, αποφάσισα να σας υποβάλω αμετάκλητα την παραίτησή μου από τη θέση του προέδρου του ΔΣ του Εθνικού Θεάτρου».

Οι «επιλογές» για τις οποίες μιλάει ο κ. Ξαρχάκος αφορούν τις συνεργασίες με τον Λαζόπουλο και τον Φιλιππίδη, που αποφασίστηκαν ερήμην του και τις πληροφορήθηκε από τα ΜΜΕ! Μάλιστα, σύμφωνα με τα όσα διέρρευσαν είπε στο έκτακτο Δ.Σ.:
«Δεν είναι δυνατόν να θέλουμε την ανανέωση του Εθνικού και να στηρίζουμε τον εκπαιδευτικό του ρόλο επιλέγοντας συνεργασίες με τον Λάκη Λαζόπουλο και τον Πέτρο Φιλιππίδη».

Εύγε του!