Η ΔΙΠΛΗ ΑΤΖΕΝΤΑ ΣΟΪΜΠΛΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ! ΚΑΛΩΣ ΤΑ ΔΕΧΘΗΚΑΜΕ!!!!

1003697_1387955904755581_1698286573_n

Από τη μια το Ελληνικό Αναπτυξιακό Ταμείο (με λεφτά από τη Γερμανία) και από την άλλη το νέο μνημόνιο..

Με διπλή ατζέντα έρχεται αύριο στην Αθήνα ο Υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας. Δράσεις για την ανάπτυξη και νέο μνημόνιο θα είναι τα δυο κυρίαρχα ζητήματα που θα συζητήσει με την ελληνική κυβέρνηση.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ανακοινωθεί η δημιουργία του Ελληνικού Αναπτυξιακού Ταμείου, στο οποίο ενεργό ρόλο θα έχει η γερμανική πλευρά, με το κεφάλαιο του Ταμείου να ανέρχεται σε 500 εκατ. ευρώ, υπό το δίκαιο του Λουξεμβούργου.

Η αναγκαιότητα της δημιουργίας του Ταμείου προέκυψε από τη διαπίστωση του χρηματοδοτικού κενού για επενδύσεις στην ελληνική οικονομία, το οποίο υπολογίζεται σε 15-18 δισ. ευρώ ως αποτέλεσμα της ύφεσης και της κρίσης του χρηματοπιστωτικού συστήματος, όπως ανέδειξε μελέτη του οίκου Oliver Wyman.

Από την άλλη, το χρηματοδοτικό κενό που έχει προκύψει πρέπει να κλείσει άμεσα, γι’ αυτό και ο Σόιμπλε θα φέρει το νέο μνημόνιο.

Η Γερμανική εφημερίδα Sueddeutsche Zeitung φέρνει το κενό στα 10 δις ευρώ. Η γερμανική πλευρά, φυσικά, δεν θέλει να αναδείξει το θέμα όπως και οτιδήποτε άλλο γύρω από τις δράσεις για το ελληνικό χρέος που θα αναληφθούν εντός του 2014. Ένεκα εκλογών βεβαίως βεβαίως..