ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ! «ΕΥΦΥΕΣ!!! ΠΟΥΛΑΝΕ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ ΚΑΙ ΠΑΙΡΝΟΥΜΕ ΕΜΕΙΣ ΔΑΝΕΙΟ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΔΩΣΟΥΜΕ ΣΤΟΝ ΑΓΟΡΑΣΤΗ ΝΑ ΤΟ ΑΓΟΡΑΣΕΙ!»

mail

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση σήμερα, Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013,το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (ΤΧΣ) ολοκλήρωσε τη διαγωνιστική διαδικασία για την πώληση της Νέας Proton Bank και αποφάσισε να προχωρήσει με την πώληση της Νέας Proton Bank στην Eurobank. Το ΤΧΣ και η Eurobank θα συνεργαστούν με στόχο να υπογραφεί δεσμευτική συμφωνία τη Δευτέρα 15 Ιουλίου 2013. Στη διαγωνιστική διαδικασία, πέραν της Eurobank έλαβαν μέρος και χρηματοοικονομικοί επενδυτές, ωστόσο μόνο η Eurobank κατέθεσε δεσμευτική προσφορά συμβατή με τις προϋποθέσεις του διαγωνισμού. Η Rothschild ενεργεί ως χρηματοοικονομικός σύμβουλος του ΤΧΣ για την εν λόγω συναλλαγή.

ΕΧΟΥΜΕ ΚΑΙ ΛΕΜΕ ΛΟΙΠΟΝ…

1. Η PROTONBANK είναι η τράπεζα του κυρίου Λαυρεντιάδη. Υπενθυμίζω ότι η τράπεζα κατέρρευσε υπό το βάρος επισφαλών δανειοδοτήσεων σε εταιρείες του ομίλου Λατρεντιάδη, ύψους 701 εκ. ευρώ. Με λίγα λόγια ο Λαυρεντιάδης χρησιμοποιούσε τα λεφτά των καταθετών για να δανείζει τις εταιρείες του(Γιάννης κερνάει-Γιάννης πίνει)!!! Η τράπεζα «επανακεφαλαιοποιήθηκε», «κρατικοποιήθηκε» και μετονομάστηκε σε «ΝΕΑ PROTONBANK»…

2. O νυν Δ/νων Σύμβουλος της EUROBANK (κος Δαυιδ) πριν ένα μήνα κήρυξε πτώχευση στην εταιρεία NUTRIART (Αλλατίνη,Κατσέλης κ.α.) «φεσώνοντας» προμηθευτές, πελάτες και Τράπεζες, μεταξύ των οποίων και τη EUROBANK με 5,7 εκ. ευρώ!!! Η EUROBANK «επανακεφαλαιοποιήθηκε» επειδή είναι «συστημική Τράπεζα»…

3. Από την άλλη έχουμε την Αγροτική και το Ταχ. Ταμιευτήριο, δημόσιες τράπεζες οι οποίες υπέστησαν τρομερές ζημίες με το περίφημο PSI, όταν «κουρεύτηκαν» ομόλογα που ανήκαν σε Ασφαλιστικά Ταμεία, Δημόσιες Τράπεζες και μικροομολογιούχους, αλλά όχι και αυτά που ανήκαν σε μεγαλοεπενδυτές-κερδοσκόπους(hedge funds τα λένε…), ούτε αυτά που ανήκαν στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα… Η Αγροτική «έσπασε» σε «καλή»(κερδοφόρο κομμάτι) και «κακή»(ζημιογόνο κομμάτι) και η «καλή» εξαγοράστηκε από την Πειραιώς η οποία συμμετεχει στην «επανακεφαλαιοποίηση» μαζί με τις EUROBANK και PROTONBANK. Κάτι τέτοιο θα γινει και με το Τ.Τ.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ…

1.Το Κράτος άντλησε κεφάλαια από τις Δημόσιες Τράπεζες(μέσω ομολόγων), τα οποία δεν επέστρεψε ποτέ (λόγω PSI), με αποτέλεσμα οι Τράπεζες να παρουσιάζονται ως ζημιογόνες.

2.Το Κράτος δανείζεται απο την Τρόικα για να επανακεφαλαιοποιήσει τις Ιδιωτικές Τράπεζες, οι οποίες με αυτά τα κεφάλαια εξαγοράζουν τις Δημόσιες.( η Πειραιώς την Αγροτική, η Eurobank την Protonbank και έπεται το Τ.Τ.)

3.Το Κράτος τοποθετεί στις «επανακεφαλαιοποιημένες» Ιδιωτικές Τράπεζες ως επικεφαλής, ανθρώπους που τις έχουν «φεσώσει»…! Συνεπώς το Δημόσιο (δηλαδή εγώ κι εσύ) χρηματοδοτεί τον «ενάρετο» και «άψογα λειτουργούντα «Ιδιωτικό Τομέα, ώστε ο τελευταίος να εξαγοράσει κομμάτια-φιλέτο του Δημοσίου για να συνεχίσει την κερδοφορία του. Θες λοιπόν να πουλήσεις ένα σπίτι. Έρχεται και σου λέει ο υποψήφιος αγοραστής «μου αρέσει, αλλά δεν έχω τα λεφτά»… Κι εσύ απαντάς «Μην ανησυχείς. Θα δανειστώ εγώ και θα σου τα κάνω δώρο»…!!!!!!!!!!!!!!

Το Γενικό Συμβούλιο επικύρωσε την πώληση του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου στην Eurobank. Η Εκτελεστική Επιτροπή του ΤΧΣ συνεδρίασε εκ νέου, σήμερα το μεσημέρι στις 15:00 για το μέλλον του Tαχυδρομικού Ταμιευτηρίου. Όπως είναι γνωστό, για το Τ.Τ προσφορές κατέθεσαν οι τέσσερις συστημικές τράπεζες (Alpha, Eurobank, Εθνική και Πειραιώς) με την Eurobank να αποτελεί το μεγάλο φαβορί και για την απόκτηση του Τ.Τ. μετά την Proton. Σημειώνεται ότι η DGCom και η ΕΚΤ έχουν παρέμβει με επιστολές τους στο ΤΧΣ και έχουν ζητήσει η επιλογή της τράπεζας που θα πάρει το Ταμιευτήριο να γίνει με συστημικά κριτήρια και να μην προταθούν τιμήματα σε μετρητά, όπως είχε προκρίνει το ΤΧΣ αρχικά.

ΑΚΟΜΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΑΠ’ ΟΣΑ ΛΕΓΑΜΕ!!!  ΤΩΡΑ Η ΤΡΟΙΚΑ ΖΗΤΑΕΙ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΤΟ Τ.Τ. ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΠΑΡΟΥΜΕ ΧΡΗΜΑΤΑ…!!!!!!!!! ΜΕ ΤΙΜΗ…Α.Κ.Π.

Σχόλιο ethnikismos.net

Σήμερα η πατρίδα μας διέρχεται μια βαθύτατη κρίση. Κρίση αξιών και ηθικής. Κρίση οικονομική, πολιτιστική και εθνική.  Η ελληνική κοινωνία συνθλίβεται κάτω από την βαρβαρότητα  που επιβάλλει μεθοδευμένα δεκαετίες τώρα το πολιτικό σύστημα και οι ξένοι εντολείς του. Η διαφθορά κυριαρχεί παντού. Τεράστια ποσά, με αδιαφάνεια, δίνονται  στους εκλεκτούς  και  ημέτερους του εκάστοτε κομματικού κράτους  που στηρίζουν  με  κάθε  τρόπο το καθεστώς. Οι όποιες αντιρρήσεις από τα υπάρχοντα κόμματα της βουλής και τα  ελεγχόμενα συνδικάτα,  γίνονται για λόγους αντιπολιτευτικούς και για  να εξυπηρετείται το πολιτικό παιχνίδι εξαπάτησης του λαού.
Η αναξιοκρατία, τα κομματικά ρουσφέτια, η τοποθέτηση ανίκανων αλλά  προθύμων να  υπηρετούν το σύστημα, η πολυνομία με την παράγωγη αντικρουόμενων – φωτογραφικών νόμων και διατάξεων, δημιούργησε ένα σαθρό και διαλυμένο κράτος. Αποτέλεσμα να  χάνονται οι δημιουργικές  και οι άξιες δυνάμεις του τόπου.

Πάγια θέση των Εθνικιστών για τις τράπεζες και για να σταματήσει το άγριο παιχνίδι των τκογλύφων που ρημάζουν την εθνική μας οικονομία είναι: Άμεση εθνικοποίηση των τραπεζικών ιδρυμάτων που έχουν λάβει κεφαλαιακή ενίσχυση με την εγγύηση του ελληνικού δημοσίου και συγχώνευση των φαλιρισμένων ιδιωτικών τραπεζών σε μία ισχυρή εθνική τράπεζα. Διαγραφή τραπεζικών χρεών των ελληνικών οικογενειών με κοινωνικά κριτήρια.