ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΣΥΡΙΖΑ: ΕΥΡΩ ΚΑΙ ΞΕΡΟ ΨΩΜΙ – ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ΓΙΟΚ – ΣΥΓΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕ ΚΑΜΜΕΝΟ ΚΙ ΑΜΑ ΛΑΧΕΙ ΚΑΙ ΜΕ ΝΔ!

971370_499652206773384_2095190911_n

Εκτός από την επίσημη απόφαση του συνεδρίου του ΣΥΡΙΖΑ κατά της ακύρωσης των δανειακών συμβάσεων και της μονομερούς διαγραφής του χρέους, δηλαδή ουσιαστικά κατά της ακύρωσης (ή του… σκισίματος) του Μνημονίου, αν ο ΣΥΡΙΖΑ γίνει κυβέρνηση (την οποία λόγω της σπουδαιότητάς της αναλύουμε σε άλλη ανάρτηση), ελήφθησαν κι άλλες σημαντικές αποφάσεις.

Όπως:

1η) Απορρίφθηκε από το Συνέδριο η τροπολογία της αριστερής πλατφόρμας σχετικά με το ευρώ. Η θέση της «Αριστερής Πλατφόρμας» (Λαφαζάνης και ΣΙΑ) ήταν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο εξόδου από το ευρώ, εάν δεν είναι δυνατή η εφαρμογή του προγράμματος μίας κυβέρνησης της Αριστεράς, εντός της ευρωζώνης. Άρα, ευρώ και… ξερό ψωμί!

2η) Απορρίφθηκε η τροπολογία –και πάλι της «Αριστερής Πλατφόρμας» για το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσιο έλεγχο καθώς και για εθνικοποίηση στρατηγικών τομέων της Οικονομίας. Άρα, το… σοσιαλιστικό πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ πάει περίπατο!

3η)  Τέλος, απορρίφθηκε και η πρόταση περί της πολιτικής των συμμαχιών. Η ομάδα Λαφαζάνη  αξίωνε αριστερή συγκυβέρνηση με το ΚΚΕ (που λέει ότι δε θέλει…) και άλλες δυνάμεις της άκρας αριστεράς (ΑΝΤΑΡCIA, η οποία όμως δε θα είναι στη βουλή). Έτσι, ανοίγει ο δρόμος για συγκυβέρνηση με όλους (πλην Χρυσής Αυγής βεβαίως), δηλαδή και ΔΗΜΑΡ-ΠΑΣΟΚ, και με το συνονθύλευμα του προέδρου Πάνου, αλλά και με την ΝΔ, για «να μην κάνουν παιχνίδι τα βλαμμένα της Χρυσής Αυγής», που λέει και ο Τσατσόπουλος…

130326a.limghandler