Ο ΔΕΝΔΙΑΣ ΟΜΟΛΟΓΕΙ ΤΗΝ ΑΠΟΤΥΧΙΑ ΤΟΥ!

ceb4ceb5cebdceb4ceb9ceb1cf82

Την Μεσσηνία επισκέφτηκε τις προηγούμενες ημέρες ο υπουργός ΠΡΟ-ΠΟ Δένδιας (ο… φασιστοφάγος) και μ’ αυτά που είδε… τρόμαξε. Πιο συγκεκριμένα, χαρακτήρισε τον αριθμό των κλοπών -που είναι επίσημα καταγεγραμμένες στο αστυνομικό δελτίο- «εφιαλτικό», ενώ αναφέρθηκε και στην τεράστια συμβολή μελών της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας στην εγκληματικότητα.

Με λίγα λόγια ομολόγησε την αποτυχία του!

Ιδού τα επίμαχα σημεία από την ομιλία-ομολογία του, σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Καλαμάτα με αντικείμενο την ασφάλεια και τη δασοπυρόσβεση:

«Καταρχήν στην ασφάλεια, είχα τη δυνατότητα και χθες και σήμερα να έρθω σε επαφή και με τους άρχοντες της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και με κατοίκους εδώ της Μεσσηνίας και να κοιτάξω τα στατιστικά τα οποία μου έχει δώσει για την όλη Περιφέρεια Πελοποννήσου η Ελληνική Αστυνομία. Πράγματι, ο αριθμός των κλοπών και διαρρήξεων, όπως εμφανίζεται στα στατιστικά, θα τον χαρακτήριζα σχεδόν εφιαλτικό. Και μάλιστα το χειρότερο είναι ότι έχει και αυξητικές τάσεις. Δεν θα έλεγα ότι είναι πολύ κακός, αλλά δείχνει να έχει αυξητικές τάσεις από το 2009 έως το 2012 σε όλους τους νομούς της περιφέρειας Πελοποννήσου. Είναι βέβαιο, και νομίζω ότι συμφωνούμε όλοι, ότι δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να γενικεύσουμε. Και δεν πρέπει να γενικεύσουμε. Ποτέ δεν μπορούμε να αποδώσουμε συλλογική ευθύνη στους Ρομά συνανθρώπους μας για ένα εγκληματικό φαινόμενο. Είναι, όμως, επίσης βέβαιο ότι ορισμένοι εξ αυτών έχουν συστηματική παραβατική συμπεριφορά. Ξέρω καλά ότι έχουν γίνει προσπάθειες από το ελληνικό κράτος στο παρελθόν και έχουν δαπανηθεί μεγάλα ποσά για την ευρύτερη αντιμετώπιση και την προσπάθεια που έχει γίνει να υπάρξει ομαλή εξέλιξη της κοινωνίας των Ρομά και ομαλή ένταξή της μέσα στην ευρύτερη ελληνική κοινωνία. Πρέπει να σας πω, όμως, -γιατί δεν θέλω να μασάω τα λόγια μου- ότι πέρασα, ας πούμε, και είδα τον καταυλισμό, τον οικισμό Μπιρμπίτα αν δεν κάνω λάθος, και ντράπηκα. Εκεί έχουν δαπανηθεί προφανώς δεκάδες εκατομμύρια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και του Έλληνα φορολογούμενου και χθες που τον είδα μου θύμισε εικόνα που είχα να δω από το Κόσσοβο. Κυρίες και κύριοι, έχουν αφεθεί πράγματα να ξεχειλώσουν. Αλλιώς δεν εξηγείται. Αυτοί οι αριθμοί που βλέπω εδώ πέρα δεν εξηγούνται. Και επίσης δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για τουριστικό προϊόν, πόσο μάλλον για ομαλή κοινωνική ζωή όταν έχουμε αριθμούς κλοπών τέτοιους σαν αυτούς που βλέπω εδώ. Αυτά τα πράγματα δεν γίνονται».

Τα συμπεράσματα δικά σας!

(ΥΓ): Αλήθεια, αυτά που είπε για τους «ευπαθείς» εγκληματίες ο αντιρατσιστής υπουργός, εμπίπτουν άραγε στις διατάξεις των νέων «αντιρατσιστικών» νόμων, περί καλλιέργειας «μίσους και εχθροπάθειας»;