ΕΞ’ ΟΙΚΕΙΩΝ ΤΑ… ΒΕΛΗ ΣΤΟ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΟ ΤΟΞΟ – ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΗ Η ΒΟΥΛΤΕΨΗ: ΟΙ ΕΛΕΓΧΟΙ ΓΙΑ ΟΠΛΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΙΛΙΚΙΑ!

24-13-thumb-large

Αν πούμε πως δεν το περιμέναμε, θα πούμε ψέματα. Ήταν απολύτως λογικό τα πρώτα… βέλη κατά των αποφάσεων του… συνταγματικού τόξου να προέλθουν εξ’ οικείων, καθότι οι βουλευτάδες και οι βουλευτίνες των κατεστημένων κομμάτων έχουν μάθει να περνούν από παντού αέρα-πατέρα χωρίς να τολμάει κανείς να τους κάνει έλεγχο.

Έτσι, μια ημέρα μετά την πράξη… αντίστασης της βουλευτού Σ. Βούλτεψη στον έλεγχο οπλοφορίας στη βουλή, που καθιέρωσε το… συνταγματικό τόξο για να «πιάσει» την Χρυσή Αυγή, με την… ηρωική ατάκα «Εγώ μπαίνω και βγαίνω δέκα φορές στη Βουλή. Δεν θα περνάω κάθε φορά από έλεγχο για να σπάει πλάκα η Χρυσή Αυγή», η… αντιστασιακή βουλευτής εμφανίστηκε στα ΜΜΕ αμετανόητη, υπεραμυνόμενη της άρνησής της να περάσει από έλεγχο, τον οποίο χαρακτήρισε… «καραγκιοζιλίκι»:
«Η Βουλή δεν είναι φρούριο, όπως το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Υπάρχουν μπαλκόνια και υπόγειες διαδρομές. Τα όπλα μπορούν να μπουν από τα μπαλκόνια. Οι αστυνομικοί κάνουν ότι ελέγχουν. Δεν μπορώ να υποκρίνομαι ότι με ελέγχουν κι αυτοί να υποκρίνονται ότι κάνουν έλεγχο. Δεν μπορώ να κάνω τον καραγκιόζη· είναι καραγκιοζιλίκια αυτά.
Αρνούμαι ότι η Βουλή πρέπει να προφυλάσσεται από τους βουλευτές της. Τι φοβόμαστε; Μήπως βγάλει το όπλο ο χρυσαυγίτης; Ε, ας το βγάλει. Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχουν αυτά. Τίποτα ανησυχητικό δεν έχει συμβεί έως σήμερα στο ελληνικό Κοινοβούλιο που να δικαιολογεί τέτοιου είδους μέτρα».

(ΥΓ) 1: Φυσικά, ο πολύς πρόεδρος της βουλής Ευ. Μεϊμαράκης, ο οποίος είχε κάνει βαρύγδουπες δηλώσεις, ότι δε σηκώνει… μύγα στο σπαθί του κι ότι θα επεμβαίνει ο ίδιος για να πετάει έξω όποιον βουλευτή (της Χρυσής Αυγής, εννοούσε…) αρνείται να περάσει από τον έλεγχο, έκανε γαργάρα την πρόκληση της Βούλτεψη. Ομοίως και τα κόμματα του… συνταγματικού τόξου, αλλά και οι καναλόβιοι ιεροεξεταστές, που βγάζουν το σκασμό. Άλλωστε, η… ευαισθησία τους εξαντλήθηκε τις προηγούμενες ημέρες, με την Χρυσή Αυγή…

(ΥΓ) 2: Για να αποφύγουν το… καραγκιοζιλίκι, κάθε φορά που θεσπίζουν τέτοια μέτρα-καραγκιοζιλίκια, ας βάλουν τουλάχιστον μια διευκρινιστική παράγραφο στο τέλος για να… ξενοιάσουν: «Το παραπάνω ισχύει ΜΟΝΟ για τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής». Τι φοβούνται; Μήπως… εκτεθούν; Αφού όλος ο κόσμος το’ χει τούμπανο ότι όλα αυτά γίνονται για τη Χρυσή Αυγή.

Αυτοί το’ χουν… κρυφό καμάρι;