ΣΥΓΝΩΜΗ ΑΠΟ ΤΑ ΘΥΜΑΤΑ ΤΟΥΣ ΖΗΤΟΥΝ ΟΙ ΕΡΥΘΡΟΙ ΧΜΕΡ. ΟΙ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΟΙ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΕΣ ΠΟΤΕ ΘΑ ΖΗΤΗΣΟΥΝ;

Mural_painting_celebrating_Pol_Pot_in_Sundsvall

Ταπεινά συγνώμη από τις οικογένειες των θυμάτων τους ζήτησαν πρώην σκύλοι των Ερυθρών Χμερ της Καμπότζης που δικάζονται από τον ΟΗΕ. Υπενθυμίζουμε πως τα θύματα της κομμουνιστικής κτηνωδίας του καθεστώτος του Πολ Ποτ (που στην Ελλάδα έχει ουκ ολίγους θαυμαστές, ΣΥΡΙΖΑ, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ…), ανέρχονται σε 1.700.000, από βασανιστήρια, πείνα και καταναγκαστικά έργα, από το 1975 έως το 1979.

Ο Χιου Σαμφάν , επικεφαλής του κομμουνιστικού καθεστώτος τη δεκαετία του 1970 και ο Νουόν Τσία ο κύριος ιδεολόγος και καθοδηγητής απάντησαν την Πέμπτη απευθείας στα ερωτήματα συγγενών των θυμάτων των Ερυθρών Χμερ.
«Λυπάμαι πολύ για την εξαφάνιση και την απεχθή δολοφονία του πατέρα σου» είπε ο Χιου Σαμφάν στον Γιμ Ρουμ Ντουλ, απολογούμενος, διευκρινίζοντας ωστόσο ότι δε… γνώριζε για τις ακρότητες και τις βιαιοπραγίες των στρατιωτικών διοικητών και άλλων ηγετών των Ερυθρών Χμερ.
«Συμμετείχα στους Ερυθρούς Χμερ με την αποφασιστικότητα να προστατεύσω την πατρίδα μου και να συμβάλλω στην ανάπτυξή της, αλλά δυστυχώς, το κίνημα κατέληξε στην πλήρη καταστροφή» πρόσθεσε, χαρακτηρίζοντας τους υπεύθυνους για τη γενοκτονία στην Καμπότζη «ως τους πιο ηλίθιους ανθρώπους πάνω στη γη».
Το γνωστό παραμύθι: «εγώ δεν ήξερα», «άλλοι έκαναν τα εγκλήματα», «διαταγές εκτελούσα», «ξεκινήσαμε καλά αλλά καταλήξαμε λάθος», κ.τ.λ.

Άλλο είναι το θέμα. Ακόμα και οι δολοφόνοι Ερυθροί Χμερ ζήτησαν κι ένα συγνώμη από τα θύματά τους. Οι Έλληνες θαυμαστές τους πότε θα ζητήσουν από τα δικά τους θύματα;