ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΤΗΣ ΔΗΜΑΡ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΥΠΟ ΤΗΝ ΗΜΙΣΕΛΗΝΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΥΣΤΗΡΟ ΒΛΕΜΜΑ ΤΟΥ ΚΕΜΑΛ, ΑΝΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΕΠΕΤΕΙΟΥ ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑΣ ΤΩΝ ΠΟΝΤΙΩΝ

550_334_236915

Αλλαγή σκυτάλης στον διαβόητο αλυτρωτικό «Σύλλογο Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης» με παρόντες όχι μόνο Τούρκους επισήμους, αλλά και «Έλληνες» πολιτικούς!

Πραγματοποιήθηκε προ ολίγων ημερών (19/5/2013) στην Κωνσταντινούπολη, η 53η Γενική Συνέλευση του BTTDD (δηλαδή του «Batı Trakya Türkleri Dayanışma Derneği» – ή επί το ελληνικότερον «Συλλόγου Αλληλεγγύης Τούρκων Δυτικής Θράκης»).

Πρόκειται βέβαια για το πολύ γνωστό αλυτρωτικό σωματείο με πολλά παραρτήματα σε όλη την Τουρκία, αλλά και με πανθομολογούμενη (και οικονομικά και με κάθε άλλο μέσο) στήριξη από το τουρκικό κράτος. Η Συνέλευση ήταν – θα λέγαμε – εκλογοαπολογιστική και οδήγησε σε αλλαγή σκυτάλης στην ηγεσία του τουρκοσυλλόγου, καθώς πρόεδρος του νέου ΔΣ – στη θέση του αποχωρήσαντος δικηγόρου Μπουρχανεττίν Χακγκιουντέρ(στην φωτογραφία, τον βλέπετε στο βήμα της συνέλευσης) – ανέλαβε οΤανέρ Μουσταφάογλου. Ή όπως αναφέρει γλαφυρά το τουρκοπεριοδικό της Κομοτηνής «Ρόντοπ Ρουζγκαρί», ο Μουσταφάογλου «παρέλαβε το καθήκον της συνέχισης του δίκαιου αγώνα της Τουρκικής Μειονότητας Δυτικής Θράκης» (Σ.Σ. γουάου)!

Από τη συνάντηση πάντως αυτή διαθέτουμε και άλλες πληροφορίες, όπως π.χ. την παρουσία σε αυτήν του καταγόμενου από τα μέρη μας δημάρχου του Οσμάνγκαζι Μουσταφά Ντουντάρ όπως βέβαια και του (επίσης… συντοπίτη μας) υπουργού Υγείας της Τουρκίας Μεχμέτ Μουεζίνογλου να απευθύνει χαιρετισμό με φόντο όλο αυτό το ωραίο σκηνικό με γιγάντιες φωτογραφίες του Κεμάλ, τούρκικες σημαίες, αλυτρωτικά σύμβολα, κλπ.

allagi2

Ανάμεσα στους συνέδρους υπήρξαν και δύο «ημετέροι» πολιτικοί, ο πολιτευτής της ΔΗΜΑΡ Ιλχάν Αχμέτ και τον βουλευτή ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης Χουσείν Ζεϊμπέκ. 

Αν και μεταξύ μας βέβαια, μάλλον κακώς το κάνουμε θέμα, έτσι; Ε, πού θέλατε να πηγαίνανε δηλαδή τα παιδιά, ανήμερα της 19ης Μαΐου; Μήπως σε τίποτε εκδηλώσεις μνήμης για την… ποντιακή γενοκτονία; Αλίμονο…

Πηγή: Προξενείο ΣΤΟΠ / DEFOL