Η ΕΠΙΤΡΟΠΟΣ ΜΑΛΣΤΟΡΜ ΚΑΙ ΟΙ ΒΡΕΓΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΤΗ ΒΡΟΧΗ ΔΕ ΤΗΝ ΦΟΒΟΥΝΤΑΙ…

malmstrom-thumb-large-thumb-large Προ ολίγων ημερών, η επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων της Ε.Ε., Σεσίλια Μάλστρομ, συμμετείχε σε εκδήλωση-συζήτηση του καθεστωτικού Ιδρύματος Φρίντριχ Έμπερτ στο Βερολίνο, με θέμα το φαινόμενο-Χρυσή Αυγή και ερωτηθείσα «αν πιστεύει ότι επαρκούν οι προσπάθειες που καταβάλλει η ελληνική κυβέρνηση για την καταπολέμηση της ακροδεξιάς», απάντησε τα εξής:

«Όχι, δεν επαρκούν, αλλά κάνει όμως αρκετά (σ.σ. η κυβέρνηση). Βρισκόμαστε σε συνεχείς συνομιλίες για να δούμε πως μπορούμε να τους βοηθήσουμε, αλλά και για να παρακολουθήσουμε τι κάνουν. Κατά την παραμονή μου στην Αθήνα πριν μια εβδομάδα συζητήσαμε και για το νομοσχέδιο. Απ’  ό,τι κατάλαβα σκοπεύουν να το προωθήσουν πολύ σύντομα. Έχει αργοπορήσει για διάφορους λόγους, αλλά θα κατατεθεί πολύ σύντομα στο κοινοβούλιο. Αυτό μου έχουν υποσχεθεί και εύχομαι να αποδειχθεί σωστό. Πρόκειται για ευρωπαϊκό δίκαιο».

Χθες, ο εκπρόσωπος της επιτρόπου, επ’ ονόματι Μ. Τσερκόνε, θέλοντας να διασκεδάσει τις εντυπώσεις ότι η Ε.Ε. παρεμβαίνει ευθέως στα εσωτερικά της Μπανανίας Ελλαδιστάν και ότι οι ντόπιοι πολιτικάντηδες είναι… σκυλάκια της, έκανε… διορθωτική δήλωση:

«Η κοινοτική επίτροπος ουδέποτε παρενέβη για την ουσία ή τις διαδικασίες που θα ακολουθηθούν στην Ελλάδα. Είναι θέμα των ελληνικών αρχών να τοποθετηθούν επί του ζητήματος.».

Τι την ήθελε; Δεν ξέρει ότι οι βρεγμένοι (τα ντόπια ενεργούμενα του σάπιου μεταπολιτευτικού κατεστημένου) τη βροχή δεν τη φοβούνται; Πόσο παραπάνω να ξεφτιλιστούν οι πολλάκις ξεφτιλισμένοι;