ΜΑΘΑΝΕ ΓΙΑ ΤΟ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ» ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ ΚΑΙ ΞΕΣΑΛΩΣΑΝ ΟΙ «ΕΥΠΑΘΕΙΣ»

ROMA

Ήταν που ήταν θρασείς οι εκ της γνωστής «ευπαθούς» ομάδας κακοποιοί, τώρα που ακούνε και για το «αντιρατσιστικό» νομοσχέδιο το παράκαναν.

Έτσι, σε έφοδο αστυνομικών στον καταυλισμό Πυρίου Θηβών συνελήφθησαν για την συμμετοχή τους σε εγκληματική οργάνωση πέντε (5) «ευπαθείς», ηλικίας 21,16,15,15 και 9 (!!!) ετών, ενώ ταυτοποιήθηκαν (αλλά δε συνελήφθησαν γιατί την είχαν κοπανήσει) άλλοι πέντε (5), ηλικίας από 15 έως και 23 ετών. Τα μέλη της σπείρας είχαν διαπράξει μέχρι τώρα μία (1) ληστεία και έξι (6) κλοπές σε βάρος διερχόμενων οδηγών και συνεπιβατών στη γέφυρα του Πυρίου, καθώς και είκοσι μία (21) κλοπές σε οικίες στην ευρύτερη περιοχή της Θήβας!

Ο τρόπος δράσης τους ήταν ο εξής: ακινητοποιούσαν διερχόμενους οδηγούς, είτε πετώντας πέτρες, είτε τοποθετώντας κάποια τεχνητά εμπόδια (ξύλα, καδρόνια, τσιμεντόλιθους κ.λ.π.) στο οδόστρωμα και στη συνέχεια αφού αποσπούσαν αιφνιδιαστικά από τα οχήματα των θυμάτων τους χρήματα, κοσμήματα και μικροαντικείμενα, διέφευγαν πεζοί και κρύβονταν εντός του οικισμού.

Η λεία που αποκόμισαν από την παράνομη δράση τους περιλαμβάνει, χρηματικά ποσά, πλήθος κοσμημάτων και ηλεκτρονικών συσκευών (φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές, τηλεοράσεις, κινητά τηλέφωνα, κ.ά.), οικιακά σκεύη και είδη ρουχισμού, που η αξία τους ξεπερνά τις (50.000) ευρώ, καθώς και προσωπικά έγγραφα και μικροαντικείμενα των παθόντων.

Σε άλλο σημείο της χώρας, στη Μεσσηνία, συνελήφθησαν δύο «ευπαθείς», ηλικίας 26 και 18 ετών, που είχαν διαπράξει τέσσερις (4) ληστείες και μία (1) απόπειρα σε οικίες, στις ευρύτερες περιοχές του Πεταλιδίου, της Πύλου και της Κορώνης Μεσσηνίας. Στη σπείρα ανήκαν κι άλλοι τρεις «ευπαθείς», που όμως δεν ανευρέθηκαν. Χαρακτηριστικό της δράσης τους ήταν ότι εισέβαλλαν σε σπίτια –κυρίως ηλικιωμένων- τους ακινητοποιούσαν και τους λήστευαν με την απειλή μαχαιριών.

Να τους χαίρονται οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι», εσωτερικού κι εξωτερικού!