ΑΛΒΑΝΟΙ ΕΠΙΤΕΘΗΚΑΝ ΣΤΟ GAY PARADE ΣΤΑ ΤΙΡΑΝΑ

Gay pride parade

Μπορεί το ενδιαφέρον των ανά τον κόσμο… αντιρατσιστών να το μονοπωλεί η Ελλάδα (λόγω Χρυσής Αυγής), αλλά «ρατσιστικά επεισόδια» συμβαίνουν και αλλού (χωρίς να προκαλούν την… ιερή οργή των «προοδευτικών» μας). Για παράδειγμα, στη γειτονική Αλβανία.

Η σχετική είδηση προέρχεται από το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων:

«Δεκάδες μέλη της ομοφυλόφιλης κοινότητας παρέλασαν με ποδήλατα κατά μήκος της κεντρικής λεωφόρου «Μάρτυρες του Έθνους» στα Τίρανα, με την ευκαιρία της Διεθνούς Ημέρας κατά της Ομοφοβίας. Όμως, παρά τα δρακόντεια μέτρα που έλαβε η αστυνομία, δεν έλειψαν τα επεισόδια όταν άγνωστοι επιτέθηκαν κατά των μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας. Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο των LGBT (Lesbian, gay, bisexual, and transgender) της Αλβανίας, Κριστι Πιντερι, μια ομάδα νεαρών πέταξαν πέτρες και δακρυγόνα εναντίον των μελών της ομοφυλοφιλικής κοινότητας».

(ΥΓ): Παρεμπιπτόντως, στην παρέλαση της ανωμαλίας συμμετείχαν, σε ένδειξη… αλληλεγγύης προς τους (ελάχιστους είναι αλήθεια…) Αλβανούς ανώμαλους και πρεσβευτές των χωρών μελών της ΕΕ (ήταν και ο πρεσβευτής της Ελλάδος;), ο Συνήγορος του Πολίτη «και άλλοι αξιωματούχοι αρμόδιοι για θέματα σεβασμού των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».