ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ: ΠΕΡΙΟΔΕΥΩΝ «ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟΣ» ΘΙΑΣΟΣ ΚΑΝΕΙ ΠΛΥΣΗ ΕΓΚΕΦΑΛΟΥ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ

MAIL

Αυτές τις μέρες, το παιδί μου, μαθήτρια της ΣΤ΄ Δημοτικού, μου έφερε ένα έγγραφο που έδωσαν οι δάσκαλοι σε όλα τα παιδιά και γράφει τα ακόλουθα:

Αγαπητοί γονείς

Έχει προγραμματιστεί για τις 16/05/2013 στο χώρο του σχολείου η προβολή του εκπαιδευτικού προγράμματος Διαδραστικού κινηματογράφου: «Η Γη ανήκει σε όλα τα παιδιά του κόσμου – Λέμε όχι στο ρατσισμό».

Το πρόγραμμα έχει σα στόχο να καλλιεργήσει στις συνειδήσεις των μαθητών με σύγχρονο εκπαιδευτικό τρόπο την αλληλεγγύη, την πρόοδο μέσα από τη συνεργασία και την αλληλοβοήθεια των ανθρώπων όλων των φυλών της Γης.

Είναι μια καινοτόμος εκπαιδευτική δράση για την οποία μπορείτε να ενημερωθείτε και από την ιστοσελίδα του Υπουργείου Παιδείας.

Στο κινηματογραφικό πρόγραμμα συμμετέχουν οι ηθοποιοί Θέμις Μπαζάκα, Ανέζα Παπαδοπούλου, Κατερίνα Τσάβαλου μαζί με τους Πύρρο Δήμα και Νίκο Βουρλιώτη και δέκα παιδιά από διάφορες εθνικότητες.

Φυσικά, το αντιρατσιστικό-καθεστωτικό μάθημα θα γίνει εις βάρος των κανονικών μαθημάτων (ο «αντιρατσισμός» προηγείται…), ενώ κάθε μαθητής πρέπει να καταβάλλει χαράτσι 3 ευρώ, για να παρακολουθήσει τον περιοδεύοντα «αντιρατσιστικό» θίασο –στον οποίο συμμετέχει κι ένας βο(υ)λευτής του ΠΑΣΟΚ, ο οποίος θίασος προφανώς χρηματοδοτείται και από το υπουργείο «Παιδείας»! Αυτή είναι η «πολυπολιτισμική» παιδεία που προσφέρει στα Ελληνόπουλα το αχρείο κόμμα του δοσίλογου Σαμαρά! Ειλικρινά ντρέπομαι και φτύνω τα μούτρα μου, διότι κάποτε ψήφιζα κι εγώ αυτό το ατιμασμένο κόμμα. Ότι και να κάνουν οι ορντινάτσες της νέας τάξης πραγμάτων, το εθνικιστικό ποτάμι δε γυρίζει πίσω και θα τους πνίξει. Πρωτοπόρα δε θα είναι η ελληνική νεολαία, παρά την πλύση εγκεφάλου που υφίσταται από τις λινάτσες του καθεστώτος της κλεπτοκρατίας!

Κώστας