Ο ΣΥΡΙΖΑ, Ο ΚΑΠΕΤΑΝΙΟΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΜΒΑΤΗΡΙΑ

SYRIZA5235

Τίποτα δεν αφήνει να πέσει κάτω ο ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου να ασκήσει ιδεολογική τρομοκρατία. Έτσι, κάποιος που είναι λέει γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ στην Κάρπαθο, έβγαλε μια καταγγελία ότι ο καπετάνιος του πλοίου Πρέβελης μπήκε την 21η Απριλίου στο λιμάνι του νησιού, υπό τους ήχους στρατιωτικών εμβατηρίων που μετέδιδαν τα μεγάφωνα του πλοίου του. Μάλιστα, ο συριζαίος –που προφανώς ονειρεύεται τον εαυτό του σταλινικού τύπου κομισάριο της νήσου αν και όταν βγει το κόμμα του- καταγγέλλει και τους άνδρες του Λεμινεκού, γιατί δεν… φίμωσαν τα μεγάφωνα και δεν… συνέλαβαν τον καπετάνιο.

Την «καταγγελία» του την απέστειλε και στην πλοιοκτήτρια εταιρεία ΑΝΕΚ Lines, η οποία συμμορφώθηκε αμέσως με τις υποδείξεις του συριζαίου και εξέδωσε και σχετική ανακοίνωση: «Η πρωτοβουλία αυτή δεν αποτέλεσε οδηγία της εταιρείας, ούτε ήταν εις γνώση της. Σε καμία περίπτωση η ενέργεια αυτή δεν εκφράζει την εταιρεία μας, η οποία καταδικάζει τέτοιου είδους συμπεριφορές που προκαλούν το δημόσιο αίσθημα σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς για την χώρα μας. Οι υπεύθυνοι του συμβάντος θα αντιμετωπίσουν τις κυρώσεις που προβλέπονται από τον Εσωτερικό Κανονισμό της λειτουργίας της εταιρείας μας με την άφιξη του πλοίου στον Πειραιά».

Πως, όμως, θα τιμωρηθεί ο καπετάνιος και οι άνδρες του Λιμενικού, που δεν υπάρχει νόμος που να απαγορεύει τα εμβατήρια την 21η Απριλίου; Παρακαλούνται τα κόμματα του… συνταγματικού τόξου να φτιάξουν και να ψηφίσουν στα γρήγορα (με τη διαδικασία του… επείγοντος) έναν τέτοιο νόμο, με… αναδρομική ισχύ, ώστε να ικανοποιηθεί πλήρως και ο γραμματέας του ΣΥΡΙΖΑ Καρπάθου…