ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΘΟΣΙΩΣΕΩΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ «ΠΡΟΟΔΕΥΤΙΚΟΥΣ» Η ΠΙΚΡΗ ΑΛΗΘΕΙΑ

75482398574

Σάλος έχει ξεσπάσει στην πολιτική πιάτσα με το πρωτοσέλιδο της Κυριακάτικης Ελευθεροτυπίας που (αρχικά) κυκλοφόρησε με τίτλο «Σκατά!» (αργότερα μετατράπηκε σε «απέραντο φρενοκομείο») και παρουσίαζε μια δημοσκόπηση σύμφωνα με την οποία τουλάχιστον το 30% των Ελλήνων πιστεύει πως επί επταετίας 1967-1974 τα πράγματα ήταν καλύτερα από σήμερα (ενώ 7% δήλωσε πως δεν ξέρει ή δεν απαντά).

Βέβαια, στην πραγματικότητα το ποσοστό αυτό μπορεί να ήταν και μεγαλύτερο και η αριστερή εφημερίδα να έκανε τις σχετικές… περικοπές, αλλά μόνο και μόνο επειδή τόλμησε να παρουσιάσει μια τέτοια έρευνα που διαλύει τους κατεστημένους μύθους ξεσήκωσε την μήνι των κάθε λογής «προοδευτικών», που κατηγορούν την αριστερότερη της αριστεράς εφημερίδα ότι τα… σκάτωσε και ότι «ανήμερα της 21ης Απριλίου αβαντάρει τη Χρυσή Αυγή»: («Εμφανίζεται δήθεν να κάνει αντίσταση στα πολιτικά κόμματα αλλά να δίνει με τα «ευρήματα» της έρευνας έρεισμα και «πάτημα» στη Χρυσή Αυγή η οποία τώρα θα μπορεί να επικαλείται και ευρήματα δημοσκοπήσεων για τις απαράδεκτες και αντιδημοκρατικές-φιλοχουντικές δράσεις της!»), ενώ εμφανίζουν ως «δράστη» (εγκλήματος καθοσιώσεως!) τον εκδότη της εφημερίδας: «Δράστης του απαράδεκτου πρωτοσέλιδου ο εκδότης Χάρης Οικονομόπουλος».

Μετά το… έγκλημα, συγνώμη, μετά τη δημοσίευση θέλαμε να πούμε, τα υπερπροοδευτικά παπαγαλάκια των καθεστωτικών ΜΜΕ, τα’ βαλαν με το… ερώτημα που τέθηκε, υποστηρίζοντας ότι το ερώτημα ήταν αυτό που… παρέσυρε τον κόσμο κι έδωσε αυτή την απάντηση, ενώ ήθελε να δώσει… άλλη. Ιδού τα ξεφτιλίκια τους (από κάποιο τυχαίο καθεστωτικό blog):

«Σάλο προκάλεσε το γεγονός ότι στην έρευνα τίθεται το εξής ερώτημα «Ορισμένοι λένε ότι στη δικτατορία ήταν καλύτερα τα πράγματα από ό,τι σήμερα. Συμφωνείτε ή διαφωνείτε;». Και το ερώτημα που τίθεται είναι: ποιοι είναι αυτοί οι «ορισμένοι» και ποιοι το πιστεύουν ότι στη χούντα ήταν καλύτερα τα πράγματα; Το ερώτημα είναι πλασματικό, εξαιρετικά αμφιλεγόμενο και μπορεί κάποιος να παρασυρθεί θεωρώντας ότι πράγματι κάποιοι το πιστεύουν.».

Βλέπουμε, πως οι… σούπερ δημοκράτες δε μπορούν να χωνέψουν ότι ο λαός δεν τους γουστάρει και αμφισβητεί τους μύθους τους. Λίγο… ξυδάκι θα βοηθούσε πολύ…