Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΤΟ ΕΜΠΟΔΙΟ ΣΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΟΥ ΟΝΟΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΜΑΣ

MACEDONIA

Στα «ψιλά» των ΜΜΕ περνάει η νέα πρωτοβουλία Νίμιτς για επίλυση του ζητήματος του ονόματος των Σκοπίων, με τις πιθανότερες προτάσεις να είναι «Άνω Δημοκρατία της Μακεδονίας» και «Βόρεια Δημοκρατία της Μακεδονίας» (κάτι που σημαίνει πως τα «Άνω» και «Βόρεια» θα φύγουν σύντομα από τη μέση και θα μείνει το «Μακεδονία» σκέτο).

Ποιες είναι οι πιθανότητες για επίλυση του ζητήματος και ποιο είναι το βασικό εμπόδιο; Η δυναμική της Χρυσής Αυγής, σύμφωνα με τον αρθρογράφο της καθεστωτικής «Καθημερινής», Αθανάσιο Έλλις! Ιδού τι αναφέρει σχετικά σε άρθρο του με τον τίτλο «Ο γεωγραφικός προσδιορισμός»:

«Αντίθετα, στην Ελλάδα, ο όποιος συμβιβασμός σημαίνει ότι ο κ. Σαμαράς και η κυβέρνησή του θα κληθούν να υπεραμυνθούν μιας λύσης που ναι μεν είναι ανάγκη να υπάρξει, αλλά δεν θα αποφέρει άμεσα απτά οφέλη στη χώρα. Επιπροσθέτως, στη σημερινή λεπτή συγκυρία δημοσκοπικής ανόδου της εθνικιστικής Χρυσής Αυγής, ατυχείς διπλωματικές κινήσεις των δυτικών ρίχνουν «λάδι στη φωτιά» και θα έχουν συνέπειες που δεν θα περιοριστούν στα σύνορα της Ελλάδας. Υπό αυτό το πρίσμα, πρέπει να αποτιμήσουν τα δεδομένα τόσο ο Μάθιου Νίμιτς όσο και η Κομισιόν».

Τι σημαίνει αυτό; Πως ακόμα κι αν δεν υπήρχε η Χρυσή Αυγή, θα έπρεπε να την… ανακαλύψουμε!