ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ – ΠΑΡΑΛΗΡΗΜΑ ΤΗΣ ΕΣΗΕΑ ΥΠΕΡ ΤΗΣ ΛΟΓΟΚΡΙΣΙΑΣ

TRIMIS

Ως γνωστόν, η Ελλάδα είναι η τελευταία κομμουνιστική χώρα στην Ευρώπη και ως εκ τούτου είναι απολύτως λογικό η διοίκηση του σοβχόζ δημοσιογράφων να παραδίδει μαθήματα φίμωσης και ολοκληρωτικού αποκλεισμού από τα ΜΜΕ της μόνης αντιτιθέμενης στο σύστημα πολιτικής δύναμης της χώρας και 3ης πολιτικής δύναμης του τόπου. Ανακοίνωση, λοιπόν, υπέρ της λογοκρισίας εξέδωσε και η ΕΣΥΕΑ του γνωστού «Ιού» της δημοσιογραφίας (και της συνιστώσας της… σιωνιστικής αριστεράς, ξέρει αυτός τι εννοούμε…), με αφορμή την παρουσία εκπροσώπων της Χρυσής Αυγής στην εκπομπή του Γ. Τράγκα. Ιδού το παραλήρημά τους, που θα το ζήλευαν ακόμα και οι διευθυντές της σοβιετικής «Πράβντα» τις πιο μαύρες και φονικές ημέρες του απαίσιου σταλινισμού:

«Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΕΣΗΕΑ αποδοκιμάζει έντονα το πνεύμα, το περιεχόμενο και το ύφος της εκπομπής του Γιώργου Τράγκα στον Τ/Σ «ΣΚΑΪ» την Κυριακή, 7 Απριλίου 2013. Στην εκπομπή είχαν κληθεί τέσσερις βουλευτές της «Χρυσής Αυγής», οι οποίοι για ώρες είχαν την ευκαιρία να προβάλλουν τις επικίνδυνες απόψεις τους και, μάλιστα, χωρίς αντίλογο.

Υπενθυμίζουμε ότι η προβολή θέσεων ρατσιστικού, φιλοναζιστικού και αντιδημοκρατικού περιεχομένου δεν είναι δημοσιογραφία. Δεν μπορεί να γίνεται μονόλογος με ανθρώπους, οι οποίοι είναι αρνητές του Ολοκαυτώματος και εμφορούνται από φιλοναζιστικές απόψεις. Δεν αποτελεί «ενημέρωση του λαού» η παράθεση παρόμοιων απόψεων. Άλλωστε, σε πολλές χώρες η ύπαρξη τέτοιου είδους κομμάτων είναι εκτός νόμου.

Αντίθετα, η παρουσίαση της «Χρυσής Αυγής» με το πέπλο της «δημοσιογραφίας χωρίς προκαταλήψεις» δεν αποσκοπεί παρά στη νομιμοποίηση των θλιβερών απόψεων της και στην παρουσίαση της συγκεκριμένης οργάνωσης ως ενός ακόμη «δημοκρατικού κόμματος». Η παρουσία της «Χρυσής Αυγής» στο Κοινοβούλιο πρέπει να προκαλέσει την αφύπνιση κάθε δημοκράτη και αντιφασίστα.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει κάθε προσπάθεια νομιμοποίησης νεοναζιστικών αντιλήψεων και προτίθεται να αναλάβει πρωτοβουλίες για την ευαισθητοποίηση και ενεργοποίηση όλου του δημοσιογραφικού κόσμου, ώστε να αντιμετωπιστεί το επικίνδυνο φαινόμενο του νεοναζισμού».

(ΥΓ): Φήμες αναφέρουν ότι κραυγές αγαλλίασης αναδύονται τις τελευταίες ώρες από τον τάφο του… πολυαγαπημένου συντρόφου Στάλιν. Μάλλον θα έμαθε για την ανακοίνωση των «Ιών» και είναι περήφανος εκεί που βρίσκεται γιατί άφησε πίσω του… άξιους συνεχιστές του έργου του…