ΤΙ ΓΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΡΑΤΗΣΗΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ;

KENTRO

Όπως είναι γνωστό, προ ημερών ξεσηκώθηκαν –με προτροπή των «αλληλέγγυων» του ΣΥΡΙΖΑ και των δορυφόρων του- οι λαθρομετανάστες στο κέντρο κράτησης στην Αμυγδαλέζα, ενώ εχθές συνέβη το ίδιο με τους λαθρομετανάστες του κέντρου κράτησης της Κορίνθου (που ήταν όλοι οι Αφγανοί). Τι συμβαίνει, λοιπόν με τα κέντρα κράτησης και τους λαθρομετανάστες;

Το έχουμε πει κι άλλες φορές και το επαναλαμβάνουμε για μια ακόμα: τα κέντρα κράτησης είναι μια αποτυχία της συγκυβέρνησης, εφόσον δεν καταγγέλλει τη διαδικασία περί «ασύλου» και δεν προχωρά σε άμεσες απελάσεις. Με την ισχύουσα διαδικασία, λοιπόν, οι λαθρομετανάστες που συλλαμβάνονται και που έχουν κατά την είσοδό τους στην Ελλάδα υποβάλλει αίτημα χορήγησης πολιτικού ασύλου, κάτι που κάνει το 99,9% απ’ αυτούς, ΔΕΝ απελαύνονται, τουλάχιστον προτού λάβουν επίσημη απάντηση στο αίτημά τους, η δε διαδικασία εξέτασης των αιτημάτων ασύλου βαστάει… χρόνια. Μέχρι πρότινος, όταν συλλαμβάνονταν, κρατούνταν επί τρίμηνο (το πολύ) και μετά αφήνονταν ελεύθεροι. Με τη δημιουργία των κέντρων κράτησης παρατάθηκε ο χρόνος κράτησής τους πέραν του τριμήνου, με αντικειμενικό σκοπό να αγανακτήσουν και να ζητήσουν να ενταχθούν στα προγράμματα εθελούσιου επαναπατρισμού, να φύγουν δηλαδή μόνοι τους, κάτι που ελάχιστοι λαθρομετανάστες κάνουν, όπως μαρτυρούν τα σχετικά στατιστικά στοιχεία. Ωστόσο, οι λαθρομετανάστες δε γίνεται να κρατούνται επ’ αόριστον και κάποια στιγμή –εφόσον δεν υποβάλλουν αίτηση επαναπατρισμού- θα αφεθούν ελεύθεροι. Απλώς, αντί για τρίμηνο θα αφήνονται ελεύθεροι στο τετράμηνο ή στο πεντάμηνο. Αποτέλεσμα μηδέν!

Τότε, τι τα θέλουμε τα κέντρα κράτησης και πληρώνει αδρά ο χειμαζόμενος ελληνικός λαός τη λειτουργία τους και τη διατροφή των λαθρομεταναστών; Για να δείξει η συγκυβέρνηση της δυστυχίας μας ότι κάτι κάνει στο θέμα της λαθρομετανάστευσης. Δηλαδή, για τα μάτια του κόσμου. Κοινώς, μας κοροϊδεύουν!