ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΤΡΟΦΑΤΟ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΑΛΑΦΟΥΖΟΥ ΚΑΤΑ Γ. ΤΡΑΓΚΑ

tragkas

Το ότι το συντροφάτο είναι –από το 1974 μέχρι σήμερα- κυρίαρχο σε όλα τα ΜΜΕ («δεξιά» κι «αριστερά») ασφαλώς και δεν είναι νέο. Εκείνο, όμως, που κάνει εντύπωση μιας και συμβαίνει για πρώτη φορά στην νεότερη ελληνική ιστορία, είναι η ομαδική καταδίκη δημοσιογράφου από συναδέρφους του, διότι κάλεσε στην εκπομπή του τον τάδε ή τον δείνα! Αυτό, και μάλιστα ομαδικά, δεν έχει ξαναγίνει ούτε όταν δημοσιογράφοι καλούσαν γνωστούς εγκληματίες, απατεώνες, εκφυλισμένα άτομα κ.τ.λ. Γίνεται, όμως, τώρα εις βάρος του Γ. Τράγκα, επειδή «τόλμησε» και κάλεσε εκπροσώπους της Χρυσής Αυγής. Μάλιστα, από τον πόλεμο των ανακοινώσεων δεν έλειψαν ούτε οι δημοσιογράφοι που δουλεύουν στο ίδιο συγκρότημα τύπου!

Πρώτοι-πρώτοι, αποδοκίμασαν την πραγματική πολυφωνία οι σταλινοτσολιάδες «δημοσιογράφοι» της (θεωρούμενης από κάποιους ως «δεξιάς») «Καθημερινής»: «Εμείς οι εργαζόμενοι της Καθημερινής αποδοκιμάζουμε έντονα την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» του Γιώργου Τράγκα στον τηλεοπτικό σταθμό «Σκάι» της 7ης Απριλίου 2013, στην οποία είχαν προσκληθεί τέσσερις βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Δεν μας αφορούν ούτε οι λόγοι, ούτε τα κίνητρα που ο εν λόγω «συνάδελφος» αποφάσισε να δώσει βήμα και μάλιστα χωρίς αντίλογο σε τέσσερις φιλοναζιστές, νοσταλγούς του Χίτλερ, για να εκθέσουν τις επικίνδυνες για την δημοκρατία απόψεις τους. Επιθυμούμε να ξεκαθαρίσουμε ότι από ανάλογες πρακτικές μας χωρίζει άβυσσος στον τρόπο που δημοσιογραφικά σκεφτόμαστε και λειτουργούμε. Η συγκεκριμένη εκπομπή προβολής της Χρυσής Αυγής, με τον ιδιαίτερα απροκάλυπτο χαρακτήρα της, αποτελεί τη σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ανάλογα φαινόμενα έχουν εμφανιστεί σε πολλά ΜΜΕ.».

Ακολούθησε ανάλογου ύφους καταγγελία από τους ινστρούχτορες του ραδιοφώνου του ΣΚΑΪ: «Εμείς, οι δημοσιογράφοι στο Ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ, καταγγέλλουμε με τον πιο κατηγορηματικό τρόπο την εκπομπή της Κυριακής (7 Απριλίου 2013) με τίτλο «Ελεύθερος Σκοπευτής» και παρουσιαστή τον Γιώργο Τράγκα, δηλώνοντας στους ακροατές του ραδιοφωνικού σταθμού αλλά και στους τηλεθεατές της τηλεόρασης του ΣΚΑΙ ότι βρισκόμαστε απέναντι με το περιεχόμενο της συγκεκριμένης εκπομπής. Οι κραυγές φασισμού, ρατσισμού και μισαλλοδοξίας, οι οποίες με περισσή άνεση εκτοξεύτηκαν από τους 4(!) παράλληλους μονολόγους, αποτέλεσμα των προσκεκλημένων βουλευτών και στελεχών της ναζιστικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή», συνιστούν από την πλευρά του παρουσιαστή καταπάτηση της δημοσιογραφικής δεοντολογίας αλλά πολύ περισσότερο θέτουν ζητήματα που αγγίζουν μέχρι τα δημοκρατικά δικαιώματα και τις ελευθερίες των πολιτών. Η προσπάθεια «δικαιολόγησης» των όσων πρεσβεύει και πράττει η Χρυσή Αυγή αποτελεί την πιο αισχρή και ύπουλη προπαγάνδα, επικίνδυνη για τη νεολαία, τους εργαζόμενους και τη κοινωνία, πόσο μάλλον όταν αυτό συμβαίνει σε μια εκπομπή υψηλής τηλεθέασης. Το ρατσιστικό δηλητήριο που χύθηκε το βράδυ της Κυριακής από την εκπομπή «Ελεύθερος Σκοπευτής» απέχει έτη φωτός από την δημοσιογραφία που εμείς θέλουμε να υπηρετούμε, πόσο μάλλον στη σημερινή εποχή.». Άξιος ο παχυλός μισθός σας σύντροφοι. Αν ζούσε ο Ιωσήφ Βησσαριόνοβιτς σίγουρα θα ενθουσιαζόταν από το ζήλο σας και θα σας απένειμε το… μετάλλιο του «ήρωα της σοσιαλιστικής δημοσιογραφίας» και θα σας τοποθετούσε αμέσως στην Πράβντα!

(ΥΓ) 1: Αργότερα βέβαια θα ανακάλυπτε ότι είσαστε «λυσσασμένοι εχθροί της σοβιετικής εξουσίας», «υπονομευτές», «πράχτορες» κ.τ.λ. και θα σας έστελνε στα Γκούλαγκ για τα… περαιτέρω, αλλά μπρος στα (σοσιαλιστικά) κάλλη τι’ ναι ο πόνος;

(ΥΓ) 2: Ζήτω η… δημοκρατία σας!

(ΥΓ) 3: Συνεχίστε έτσι ακριβώς! Μ’ αυτά και μ’ αυτά ξυπνάει ο κοσμάκης και επιταχύνονται οι εξελίξεις. Σπασίμπα!