ΞΕΝΟΔΟΧΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΘΕΛΕΙ Ο ΣΥΡΙΖΑ (ΚΙ ΑΠΟ ΕΝΑΝ «ΑΡΑΠΗ» ΝΑ ΤΟΥΣ ΚΑΝΕΙ ΑΕΡΑ)

KENTRO

Στο… ταψί χορεύουν τη συγκυβέρνηση των Αντωνάκη και κόντε Δένδια οι «κατατρεγμένοι οικονομικοί μετανάστες» και οι «συμπαραστάτες» και «αλληλέγγυοι» του ΣΥΡΙΖΑ και της ΑΝΤΑΡCIA.

Όλα άρχισαν από «απόπειρα αυτοκτονίας» (με ή χωρίς εισαγωγικά, η ΕΛΑΣ δεν ενημερώνει αν ήταν πραγματική ή «μαϊμού») τριών λαθρομεταναστών του κέντρου κράτησης στην Αμυγδαλέζα. Ο ένας, λέγεται πως χαρακώθηκε με γυαλί, ο άλλος πως ήπιε ένα… σαμπουάν (πάντως μια παλιά διαφήμιση σαμπουάν έλεγε: μην το πιείτε, λουστείτε…) κι ένας τρίτος επιχείρησε να κόψει το λαιμό του με ένα γυαλί, αλλά άγνωστο γιατί δεν το κατάφερε.

Οι «αλληλέγγυοι» μιλάνε για απεργία πείνας «εκατοντάδων μεταναστών» (800 από τους 1.500, σύμφωνα με τον ΣΥΡΙΖΑ) στην Αμυγδαλέζα, και ότι η απεργία πείνας επεκτείνεται και στα υπόλοιπα κέντρα κράτησης. Κατά πάσα πιθανότητα, τα εκτεταμένα επεισόδια μεταξύ των λαθρομεταναστών στο κέντρο κράτησης της Κορίνθου προήλθαν από το ότι οι φίλοι των «αλληλέγγυων» εμπόδιζαν τους υπόλοιπους να πάρουν φαγητό.

Χθες, την Αμυγδαλέζα επισκέφτηκαν και οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Βασιλική Κατριβάνου και Δημήτρης Τσουκαλάς, οι οποίοι εξέφρασαν την… αλληλεγγύη τους στους «κατατρεγμένους κ.τ.λ.». Μάλιστα ο ΣΥΡΙΖΑ εξέδωσε και ανακοίνωση, στην οποία ζητά να γίνουν… ανοικτά τα κέντρα κράτησης, κάτι δηλαδή σαν… ξενοδοχεία: «Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ ζητά να σταματήσει το απάνθρωπο, εξοντωτικό και ανορθολογικό μέτρο της «προσωρινής»- επ’ αόριστον κράτησης, να κλείσουν τα στρατόπεδα και τα κέντρα-κολαστήρια και να λειτουργήσουν επί τέλους ανοιχτά κέντρα πρώτης υποδοχής και φιλοξενίας, που να διασφαλίζουν αξιοπρεπείς συνθήκες διαβίωσης και την εξατομικευμένη κρίση για κάθε μετανάστη και πρόσφυγα που δικαιούται τη διεθνή προστασία. Το μεταναστευτικό και το προσφυγικό ζήτημα δεν λύνονται με Γκουαντάναμο.».

(ΥΓ) 1: Αφού η συγκυβέρνηση δε φτιάχνει… ξενοδοχεία για λαθρομετανάστες, γιατί οι συριζαίοι δεν τους παίρνουν στα σπίτια τους;

(ΥΓ) 2: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, αν ήτανε πραγματικοί «αλληλέγγυοι», έπρεπε να κάνουνε κι αυτοί απεργία πείνας, για… συμπαράσταση. Η οποία θα… ωφελούσε κιόλας τον βουλευτή Τσουκαλά, που πρέπει να χάσει καμιά 50αριά κιλά για να ’ρθει στα ίσα του…