«Η ΧΡΥΣΗ ΑΥΓΗ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΕΝΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΣΤΙΣ ΣΧΕΣΕΙΣ ΕΛΛΑΔΑΣ-ΙΣΡΑΗΛ»

POREIA-XA

Ποιο είναι το πρόβλημα στις σχέσεις Ελλάδας-Ισραήλ; Μην είναι η αιώνια φιλία Τούρκων και σιωνιστών; Μην είναι το τηλεφώνημα συγνώμης του Νετανιάχου στον Ερντογάν, με το οποίο οι δυο… παλιόφιλοι τα ξαναβρήκαν (αν κι εμείς πιστεύουμε πως δεν τα χάλασαν ποτέ…); Ούτε το’ να, ούτε τ’ άλλο είναι, κατά τον Τσαρλς Μουρατίδη, που συστήνεται ως εκτελεστικός διευθυντής της μη κερδοσκοπικής οργάνωσης «Πρωτοβουλία για την Ενίσχυση της Ιστορικής Συμμαχίας Ελλάδας – Ισραήλ», με έδρα το Σικάγο. Το πρόβλημα (και μάλιστα «το ένα και μοναδικό»!) είναι η Χρυσή Αυγή, λέει σε συνέντευξή του στην «Ελευθεροτυπία»! Ιδού το παραλήρημά του:

«Είναι το μοναδικό και μάλιστα έντονο πρόβλημα. Σε φοβερά μεγάλο βαθμό. Όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκοσμίως. Οι Ισραηλινοί δεν βλέπουν τη Χρυσή Αυγή και τα ρατσιστικά κόμματα ως κάτι περιθωριακό. Γι’ αυτούς είναι επέκταση της ιστορίας τους. Επέκταση του Ολοκαυτώματος. Επισημαίνει ότι οι Ισραηλινοί περιμένουν να δουν να αναπτύσσονται πρωτοβουλίες από την ελληνική κυβέρνηση σ’ αυτό το θέμα, ώστε να προχωρήσουν στις συνεργασίες που θέλουν να προωθήσουν με την Ελλάδα. Σίγουρα υπάρχει κίνδυνος, εφόσον υπάρχει το ενδεχόμενο να πάρει μεγαλύτερη έκταση η αποδοχή αυτής της οργάνωσης στην ελληνική κοινωνία. Αν η Χρυσή Αυγή μπει πιο δυναμικά σε θέματα πολιτικής της χώρας, τότε θα υπάρξει πολύ σοβαρό θέμα στην προώθηση των σχέσεων Ελλάδας – Ισραήλ. Για τους Ισραηλινούς και γενικότερα για τους Εβραίους ο ρατσισμός και ο αντισημιτισμός είναι καταλυτικά θέματα. Αυτό που λέγεται ότι η Χρυσή Αυγή είναι ρατσιστές, δεν θέλουν τους μετανάστες, αλλά δεν ασχολούνται με τους εβραίους, δεν γίνεται αποδεκτό. Ρατσισμός και αντισημιτισμός είναι έννοιες συνδεδεμένες. Και η απραξία της ελληνικής κυβέρνησης πάνω στο θέμα της Χρυσής Αυγής μπορεί να αποτελέσει τροχοπέδη στην ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών. «Μπορεί το Ισραήλ να μην προχωρήσει σε περαιτέρω ενέργειες. Και οι παγκόσμιες εβραϊκές οργανώσεις βλέπουν πολύ αρνητικά την κατάσταση με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα».

Για να τραβάνε τέτοιο ζόρι με την Χρυσή Αυγή οι σιωνιστές-διεθνείς τοκογλύφοι και να πιέζουν τόσο την κατάσταση, σημαίνει αναμφίβολα πως το Κίνημα των Ελλήνων Εθνικιστών βαδίζει στον σωστό δρόμο!