ΣΥΝΥΠΕΥΘΥΝΟ –ΛΟΓΩ ΑΚΕΛ- ΤΟ ΚΚΕ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΕΙΜΕΝΗ ΜΝΗΜΟΝΙΑΚΗ ΔΥΣΤΥΧΙΑ ΤΩΝ ΚΥΠΡΙΩΝ

PAPARHGA89

Συνέντευξη στην εφημερίδα Real News έδωσε τις προάλλες η… συντρόφισσα Αλέκα Σταλίνοβα Παπαρήγοβα, η οποία σε σχετική ερώτηση για τα «κατορθώματα» του «αδελφού» ΑΚΕΛ στην Κύπρο (που κυβερνούσε τα τελευταία 5 χρόνια και βέβαια ευθύνεται πολύ περισσότερο για τον ερχομό της τρόικας από τον Αναστασιάδη- Ανανιάδη που εξελέγη μόλις προ μηνός και –κατά τα φαινόμενα- είναι βαθιά χωμένο στη διαπλοκή και τη διαφθορά), την έκανε με… ελαφρά πηδηματάκια:

Στην Κύπρο την τελευταία περίοδο, Πρόεδρος ήταν ο ηγέτης του ΑΚΕΛ, του αδελφού κόμματος του ΚΚΕ. Τι λάθη έγιναν; Τι πρώτα συμπεράσματα εξάγετε;

«Η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ επιβεβαιώνει ότι οι νόμοι της καπιταλιστικής οικονομίας είναι αντικειμενικοί και αδυσώπητοι και δε μπορούν να αξιοποιηθούν από μια προοδευτική κυβέρνηση υπέρ των εργαζομένων, όσο καλές προθέσεις και αν έχει. Αυτοί οι νόμοι πρέπει να ανατραπούν. Η διακυβέρνηση ΑΚΕΛ δεν εμπόδισε την εκδήλωση της καπιταλιστικής κρίσης στην Κύπρο, τις αρνητικές συνέπειες για το λαό, τις επιπτώσεις στο τραπεζικό σύστημα. Αναγκάστηκε να προσφύγει στο μηχανισμό στήριξης, να πάρει σκληρά μέτρα».

Την ανήξερη για το… φόνο (εις βάρος της κυπριακής οικονομίας και κατ’ επέκταση των Ελλήνων της Κύπρου) παριστάνει τώρα η… Παπαρήγοβα. Γιατί άραγε δε μας τα ’λεγε αυτά που λέει σήμερα κι όταν ο Καταστρόφιας ήταν στην εξουσία, παρά τον εγκωμίαζε; Γιατί άραγε δεν απέκλειε το αγγλο-αμερικανο-κομμουνιστικό κόμμα του από τις διεθνείς συναντήσεις που οργάνωνε, με τα διάφορα «αδερφά» κόμματα; Και ποιο κόμμα άραγε υποστήριζε το ΚΚΕ στις πρόσφατες προεδρικές εκλογές στην Κύπρο, αν όχι το ΑΚΕΛ; «Μετά την απομάκρυνση από το ταμείο ουδέν λάθος αναγνωρίζεται», λέει η παροιμία. Και η ιστορία γράφει πως το ΚΚΕ είναι –λόγω ΑΚΕΛ- εξίσου συνυπεύθυνο για την επερχόμενη δυστυχία των Ελλήνων της Κύπρου!