ΒΡΕΤΑΝΙΚΟΣ INDEPENDENT: ΤΟ ΕΛΑΜ ΣΤΑ ΧΝΑΡΙΑ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

ELAM2931

Άρχισαν και στην Κύπρο μας να ηχούν τα καμπανάκια για το αμαρτωλό σύστημα εξουσίας που έφερε την κρίση. Έτσι, με δημοσίευμά του ο βρετανικός Independent αναφέρεται στην «ανατριχιαστική» (για το παγκόσμιο σύστημα) προοπτική να ξεπεταχτεί ένα ισχυρό λαϊκό εθνικιστικό κίνημα και στην Κύπρο!

Το δημοσίευμα αρχίζει με το γνωστό και χιλιοπαιγμένο και στην κυρίως Ελλάδα έργο των… ρατσιστικών επιθέσεων κατά των «κατατρεγμένων οικονομικών μεταναστών» («Στόχος αυξανόμενων επιθέσεων γίνονται μετανάστες εργάτες στην Κύπρο») και περνώντας στο «ψητό» αναφέρει τα εξής:

«Η Κύπρος έχει ακροδεξιό κόμμα, το Εθνικό Λαϊκό Μέτωπο, που διατηρεί σχέσεις με τη Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα. Στις βουλευτικές εκλογές του 2011 το ΕΛΑΜ μετά βίας συγκέντρωσε το 1% των ψήφων, αλλά ήδη επιχειρεί να εκμεταλλευτεί το θυμό που νιώθουν οι Κύπριοι μετά τη σκληρή συμφωνία διάσωσης με τους εταίρους. Οικονομική αναλύτρια με έδρα τη Λευκωσία δηλώνει ότι είδε φυλλάδια του ΕΛΑΜ στο δρόμο έξω από δύο υποκαταστήματα τραπεζών, κάτι που υποδεικνύει ότι το κόμμα επιδιώκει να στρατολογήσει νέα μέλη στοχεύοντας στους οργισμένους καταθέτες. Ωστόσο, η εκτίμηση της ίδιας είναι ότι στην Κύπρο ένας τέτοιος σχηματισμός δεν θα βρει εύκολα την ανταπόκριση της οποίας έχει τύχει η Χρυσή Αυγή στην Ελλάδα: «Δε λέω ότι δεν μπορεί να συμβεί, αλλά αν είναι να συμβεί τότε βρίσκεται σε πολύ πρώιμο στάδιο εδώ». Αντίθετα ο Δώρος Πολυκάρπου, διευθυντής δικτύου υποστήριξης μεταναστών, δηλώνει πιο απαισιόδοξος, αναφέροντας μια σειρά πρόσφατων επιθέσεων. «Αν στους επόμενους τρεις ή τέσσερις μήνες απογοητευτούν από την κυβέρνηση, ένα τμήμα των ψηφοφόρων της είναι πιθανό να στηρίξουν νεοναζιστικές ομάδες».

Αυτά, λοιπόν, είναι τα… προεόρτια. Ανάλογα δημοσιεύματα είχαμε και για δω, όταν άρχιζε η ξέφρενη κούρσα της Χρυσής Αυγής. Το ΕΛΑΜ να ετοιμάζεται, γιατί είναι σίγουρο πως θα ακολουθήσει την ίδια θριαμβευτική πορεία!