ΟΙ ΗΜΕΤΕΡΟΙ ΗΞΕΡΑΝ ΕΚ ΤΩΝ ΠΡΟΤΕΡΩΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΠΡΙΑΚΗ ΚΡΙΣΗ

anastasiadiseurogroup

Την ίδια ώρα που στην Κύπρο επικρατεί χάος και κανένας δεν ξέρει τι μέλλει γενέσθαι, η εφημερίδα «Φιλελεύθερος» κάνει μια σοβαρότατη καταγγελία σε άρθρο της με τίτλο «Κάποιοι γνώριζαν εκ των προτέρων», υποστηρίζοντας ότι συνεργάτες του προέδρου Αναστασιάδη και κορυφαίοι οικονομικοί παράγοντες ήξεραν για το «κούρεμα» και απέσυραν τις καταθέσεις τους, τις οποίες και μετέφεραν σε ασφαλή λιμάνια. Κάτι που σημαίνει πως ο Αναστασιάδης γνώριζε πολύ καλά τι θα συμβεί και δεν αιφνιδιάστηκε, όπως υποστηρίζει. Ιδού το σχετικό δημοσίευμα :

«Τα τελευταία 24ωρα δίνουν και παίρνουν οι πληροφορίες που φέρουν συνεργάτες του Προέδρου της Δημοκρατίας, όπως και οικονομικούς παράγοντες, να έχουν αποσύρει τις τελευταίες δύο εβδομάδες τεράστια ποσά από κυπριακές τράπεζες και να τα μετέφεραν στο εξωτερικό.

Παρά τις εξ αντιθέτου διαβεβαιώσεις των κυβερνώντων, αυτοί οι άνθρωποι γνώριζαν ότι βρισκόταν στο τραπέζι το επικείμενο «κούρεμα» στις καταθέσεις και ότι οι Γερμανοί θα πίεζαν προς αυτή την κατεύθυνση και ότι υπήρχε ένα πολύ σοβαρό ενδεχόμενο να περάσει το «κούρεμα».

Οι πληροφορίες δεν είναι αόριστες, γι’ αυτό ο Πρόεδρος Αναστασιάδης επιβάλλεται να ζητήσει αμέσως πληροφόρηση από τον Διοικητή της Κεντρικής Τράπεζας που μπορεί να εξασφαλίσει αυτά τα στοιχεία, για το ποιοι είναι αυτοί που έβγαλαν χρήματα στο εξωτερικό το τελευταίο διάστημα.

Αφενός για να διαπιστωθεί το βάσιμο αυτών των πληροφοριών που εμπλέκουν συνεργάτες του Προέδρου και αφετέρου για να ενημερωθεί ο κόσμος, τον οποίο ο Πρόεδρος διαβεβαίωσε ότι δεν θα τον κρατά στο σκοτάδι».

Όπως ήταν φυσικό, απάντηση δεν πήρε ο «Φιλελεύθερος», για την κυπριακή εκδοχή της «λίστας Λανγκάρντ». Τι να πούμε; Αλίμονο στο φτωχό κοσμάκη!