ΤΣΙΠΡΑΣ ΕΣΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΘΑ ΑΥΞΗΣΩ ΜΙΣΘΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΑΞΕΙΣ – SIR ALEX TSIPRAS ΕΞΩΤΕΡΙΚΟΥ: ΔΕ ΘΑ ΤΟΥΣ ΜΕΙΩΣΩ ΑΛΛΟ

SIR-TSIP

Συνεχίζεται η θριαμβευτική πορεία του… sir Alex Tsipra στο London. Έτσι, μετά από την… ανεπανάληπτη ομιλία του ενώπιον των Άγγλων λόρδων, στη φωλιά του καπιταλισμού (London School of Economics), ο… sir Alex μίλησε χθες σε συγκέντρωση του ΣΥΡΙΖΑ Λονδίνου. Μαζεύτηκε εκεί να τον ακούσει όλη η… φτώχεια όπως καταλαβαίνετε (γόνοι των εφοπλιστών του Σίτυ, γόνοι αριστερών βορείων προαστίων που σπουδάζουν στη Λόντρα πώς να τρώνε τα λεφτά του μπαμπά τους κ.α.) και ο ενθουσιασμός του αρχηγού του συνονθυλεύματος για την αθρόα πράγματι προσέλευση των διαφόρων… γόνων ήταν τέτοιος που –μεταξύ σοβαρού και αστείου- ξεκίνησε την ομιλία του ως εξής:

«Δεν ήξερα ότι υπήρχαν τόσοι πολλοί φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ στο Λονδίνο. Ίσως είναι καλή ιδέα την επόμενη φορά να κατέβουμε στις τοπικές εκλογές». Κλασσικό βρετανικό «χιούμορ»… Στο υπόλοιπο όμως μέρος της ομιλίας του, ο… sir Alex του Λονδίνου… διέψευσε τον σύντροφο Αλέξη του εσωτερικού! Ενώ εδώ λοιπόν, υπόσχεται αποκατάσταση μισθών και συντάξεων στα επίπεδα του 2009 «με έναν νόμο», στην αγγλική πρωτεύουσα υποσχέθηκε –με ωραίο πολιτικάντικο τρόπο- πως δε θα τους κατεβάσει παρακάτω! Ιδού το επίμαχο απόσπασμα:

«Πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης μας θα είναι το πάγωμα των μέτρων μείωσης μισθών και συντάξεων και η αποκατάσταση σταδιακά του κατώτερου μισθού στα προ μνημονίου επίπεδα». Όποιος, λοιπόν, είναι βλάκας ας τον πιστέψει, ότι θα… σκίσει το Μνημόνιο και θα επαναφέρει τη ζωή μας στα επίπεδα του 2009!