Ο… ΑΝΕΜΟΔΟΥΡΑΣ ΑΡΧΗΓΟΣ ΠΑΝΟΣ, ΟΙ «ΑΠΟΚΡΑΤΙΚΟΠΟΙΗΣΕΙΣ» ΚΑΙ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΠΕΙΑ

KAMMENOS

Το γύρο της Πελοποννήσου κάνει αυτές τις ημέρες ο… ανεμοδούρας (δεξιοαριστεροκεντρώος) αρχηγός Πάνος (Καμμένος). Μεταξύ άλλων επισκέφτηκε και το εργοστάσιο της ΔΕΗ στην Μεγαλόπολη, όπου συνομίλησε με εργαζομένους και δήλωσε με στόμφο εντελώς αντίθετος σε τυχόν «αποκρατικοποίηση» (όπως κατ’ ευφημισμόν λέγεται η ιδιωτικοποίηση) της ΔΕΗ: «Η κυβέρνηση της εσωτερικής τρόικας πρέπει να καταλάβει ότι δεν μπορεί να παίζει με την ενέργεια και με τη ΔΕΗ, εκτελώντας εντολές των δανειστών…»

Πολύ καλά τα λέει τώρα ο αρχηγός Πάνος! Όντως, είναι αδιανόητο τομείς όπως η ενέργεια της χώρας, να μη βρίσκονται στα χέρια του κράτους, και για κοινωνικούς, αλλά και για προφανείς εθνικούς λόγους.

Παλιότερα, όμως, ως στέλεχος της ΝΔ και πολιτικό παιδί του Κ. Μητσοτάκη, άλλη γνώμη είχε για τις «αποκρατικοποιήσεις» ο Πάνος μας. Και δεν έμενε μόνο στα λόγια, αλλά προχωρούσε και σε πράξεις. Αναφέρει, για παράδειγμα, στο βιογραφικό του σημείωμα στο οπισθόφυλλο του βιβλίου του (;), «Τρομοκρατία – Θεωρία και πράξη»: «Τον Μάρτιο του 1991 έγινε πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου της Εταιρείας ΕΛΙΝΤΑ Α.Β.Ε. (ΙΖΟΛΑ-ΕΣΚΙΜΟ-ΑΖΙΝΚΟ), τις οποίες και αποκρατικοποίησε». Τέρας πολιτικής… συνέπειας ο Πάνος! Χθες έτσι, σήμερα αλλιώς κι αύριο κανείς δεν ξέρει, όπου… φυσήξει ο άνεμος!