Ο ΓΕΝΙΤΣΑΡΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΑΠΟΓΕΙΟ ΤΟΥ – ΜΠΟΥΤΑΡΗΣ: ΕΙΜΑΙ ΑΔΕΡΦΟΣ ΜΕ ΤΟΥΣ ΤΟΥΡΚΟΥΣ!

boutaris

Την Άγκυρα επισκέπτεται αυτές τις ημέρες ο σύγχρονος γενίτσαρος και για κακή μοίρα της Θεσσαλονίκης δήμαρχος, Ι. Μπουτάρης, στο πλαίσιο του «Ελληνοτουρκικού Φόρουμ Τουρισμού». Και σ’ ένα απίστευτο κρεσέντο γραικυλικού οθωμανισμού, δήλωσε «αδερφός με τους Τούρκους» και διατράνωσε τη θέλησή του για αποκατάσταση των μνημείων της οθωμανικής κατοχής της Θεσσαλονίκης! Ιδού τα χάλια του:

«Σημαντικά μνημεία της Οθωμανικής περιόδου θα αναβαθμιστούν και θα αναδειχθούν στη Θεσσαλονίκη. Η Θεσσαλονίκη έχει ένα μεγάλο πρόγραμμα αναδόμησης της πλατείας Ελευθερίας, απ’ όπου ξεκίνησε το κίνημα των Νεοτούρκων, καθώς και το Μέγαρο, όπου έμεινε εξόριστος ο Σουλτάνος Αμπντουλχαμίτ ο Β΄, καθώς και άλλα οθωμανικά μνημεία. Θεωρώ τον εαυτό μου αδελφό με τους Τούρκους…»

Γραικυλισμού ευκαιρίας δοθείσης, ο Τούρκος υπουργός Πολιτισμού, με τον οποίο συναντήθηκε ο περί ου ο λόγος, ευχαρίστησε τόσο τον αχαρακτήριστο Μπουτάρη, όσο και την κατοχική κυβέρνηση των Αθηνών, για την απόλυτη συμμόρφωσή τους με το… οθωμανικό δίκαιο:

«Ευχαριστώ τον δήμαρχο για την ευαισθησία που δείχνει για τα τουρκικά και οθωμανικά μνημεία. Η Θεσσαλονίκη έχει μεγάλη σημασία για τη σύγχρονη τουρκική ιστορία. Τόσο η ελληνική κυβέρνηση όσο και ο αξιότιμος Δήμαρχος στήριξαν με κάθε τρόπο το σχέδιο για την ανακαίνιση του σπιτιού του Κεμάλ Ατατούρκ».

Τέλος, υπέδειξε στον Μπουτάρη «να δοθεί η ονομασία “Γκαζί Μουσταφά Κεμάλ Ατατούρκ” στην πλατεία που βρίσκεται κοντά στο σπίτι του Ατατούρκ», κάτι που αναμένεται να επιχειρήσει να πράξει σύντομα ο πρόθυμος οθωμανολάγνος δήμαρχος και θα γίνει στην πόλη της κακομοίρας…

(ΥΓ): Πάντως, ο τουρκικός τύπος πήρε στο… μεζέ τον γραφικό (αλλά πολύ επικίνδυνο!) Μπουτάρη, επισημαίνοντας τις… κόκκινες κάλτσες του, το σκουλαρίκι και τα τατουάζ του…