ΑΓΝΩΣΤΟΣ ΓΙΑ ΤΙΣ «ΑΡΧΕΣ» Ο ΑΡΙΘΜΟΣ ΤΩΝ ΞΕΝΩΝ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

Immigrants, living in Greece, shout slogans during an anti-racism rally in Nikaia

Υπάρχει κράτος στον κόσμο που να μην ξέρει και να μη μπορεί να υπολογίσει πόσοι πάνω-κάτω λαθρομετανάστες ζουν στην επικράτειά του; Κι όμως υπάρχει! Και είναι το… μπάτε σκύλοι αλέστε μνημονιακό ψευδοκράτος Ελλαδιστάν!

Σύμφωνα, λοιπόν, με επίσημο έγγραφο του αναπληρωτή υπουργού Εσωτερικών, Χ. Αθανασίου, σχετικά με τον ακριβή αριθμό των «μεταναστών» στην Ελλάδα, στους 537.237 ανέρχεται ο ακριβής αριθμός όσων αλλοδαπών διαμένουν «νόμιμα» στη χώρα. Κι όταν λέμε «νόμιμα», εννοούμε τους πρώην λαθρομετανάστες που «νομιμοποιήθηκαν» στην πορεία από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ.

Για τον αριθμό των παρανόμως διαμενόντων στην Ελλάδα αλλοδαπών, ο αναπληρωτής υπουργός αναφέρει ότι… δεν υπάρχει έγκυρος τρόπος να υπολογισθεί ο πληθυσμός τους και το μόνο διαθέσιμο στοιχείο είναι ο αριθμός των παρανόμως εισελθόντων αλλοδαπών που συνελήφθησαν από την ΕΛΑΣ και το Λιμενικό Σώμα μετά το 2008 μέχρι και σήμερα. Σύμφωνα, λοιπόν, με τα υπάρχοντα στοιχεία, ο αριθμός των συλληφθέντων αλλοδαπών από το 2008 μέχρι το 2012 ανέρχεται σε 577.900 άτομα. Προσοχή, όταν λέει «συνελήφθησαν» τόσοι, δε σημαίνει πως απελάθηκαν κι όλα. Αυτοί είναι που στην πραγματικότητα παρουσιάστηκαν στις μεθοριακές αρχές, ζήτησαν… πολιτικό άσυλο κι έφυγαν για… Αθήνα και αλλού.

Πράγματι δεν ξέρουν οι «αρχές» τον ακριβή αριθμό των ξένων στην Ελλάδα, ή μήπως ξέρουν αλλά δε μας λένε για να μην… τρομάξουμε;